Felakete günler kaldı!

G-20 ve Dünya Bankası yıllık toplantıları için Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin 2015 G-20 dönem başkanlığı için şimdiden hazırlıklara başladığını ifade etti. Babacan, dönem başkanlığı süresince Türkiye'nin G-20'nin dışa a

Felakete günler kaldı!

G-20 ve Dünya Bankası yıllık toplantıları için Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin 2015 G-20 dönem başkanlığı için şimdiden hazırlıklara başladığını ifade etti. Babacan, dönem başkanlığı süresince Türkiye'nin G-20'nin dışa açılım faaliyetlerine, G-20'nin en az gelişmiş ülkeler açısından da nasıl daha yararlı hale gelebileceği gibi konulara odaklanacaklarını söyledi.

2008'den farklı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD'de borç tavanı krizinin çözülmemesi halinde bunun sadece Amerikan ekonomisi değil küresel ekonomi üzerinde de çok tehlikeli sonuçlarının olacağı uyarısında bulundu. Babacan, şunları söyledi:

"Bu kriz çözülemezse bunun sonuçları başta Amerikan ekonomisi olmak üzere küresel ekonomi için gerçekten çok ciddi sonuçları beraberinde getirecektir. 2008-2009'da yaşananlardan çok daha farklı gelişmeler yaşanacaktır. Yani lüzumsuz bir güç oyununa girip hem kendi ekonomilerini hem küresel ekonomiyi çok ciddi bir tehlikenin eşiğine getirmezler diye ümit ediyoruz. Ama uzlaşma olmayıp gerçekten Amerikan Hazinesi bir tahvilini, bir bonosunu ödeyemez duruma düşerse onun sonuçları tabii çok ciddi olur."

Babacan ayrıca, hükümetin hazırladığı son Orta Vadeli Program'ın da dünyanın içine girdiği bu yeni dönemin her türlü özelliğini dikkate alan bir program olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin görünümü iyi

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarının adeta bir küresel ekonomi ve finans fuarı gibi geçtiğini söyleyen Babacan, "Yeni açıklamış olduğumuz Orta Vadeli Program'ın tanıtımını yapmak için de bizim için iyi bir fırsat oldu.

Türkiye'nin buradaki görünürlüğü gayet iyi" dedi. Babacan, uluslararası ekonomi ve finans çevrelerinin Türk ekonomisini ilgiyle takip ettiğini de dile getirdi.

FELAKETE 5 GÜN KALDI

Dünya Bankası yıllık toplantısında konuşan, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ABD'deki borç krizi yüzünden dünyanın felakete birkaç gün uzaklıkta olduğunu söyledi. Dünya Bankası Başkanı Kim ABD'li politikacıları perşembe gününe kadar anlaşmaları yönünde uyardı.

Anlaşma çıkmaması halinde dünyaya bu durumun çok büyük darbe vuracağını belirten Kim "Eğer anlaşma çıkmazsa bu, gelişmekte olan ülkelerde felaket yaratabilir. Gelişmiş ülkeler de bunun zararını görür" diye konuştu.

ABD acil tedbir almalı

Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­ca­n'­ın da ka­tıl­dı­ğı, IM­F'­nin po­li­ti­ka­la­rı­nın oluş­tu­rul­du­ğu Gu­ver­nör­ler Ku­ru­lu Ulus­la­ra­ra­sı Pa­ra ve Fi­nans Ko­mi­te­si (IMFC) top­lan­tı­sı­nın ar­dın­dan so­nuç bil­dir­ge­si ya­yım­lan­dı. Bil­di­ri­de, kü­re­sel to­par­lan­ma­nın sür­dü­ğü, bü­yü­me­nin dü­şük kal­ma­yı sür­dür­dü­ğü, aşa­ğı yön­lü risk­le­rin ye­ni or­ta­ya çı­kan risk­ler­le bir­lik­te de­vam et­ti­ği kay­de­dil­di.

Bü­yü­me­nin, bir­çok ge­liş­mek­te olan eko­no­mi­de ılım­lı dü­zey­de sey­re­der­ken, ge­liş­miş ül­ke­ler­de ar­tan ak­ti­vi­te işa­ret­le­ri­nin ce­sa­ret ve­ri­ci ol­du­ğu vur­gu­lan­dı. Bil­di­ri­de, "ABD, kı­sa va­de­li ma­li be­lir­siz­lik­ler­le ba­şa çık­ma­da acil adım at­ma­lı, Eu­ro bölgesi ban­ka­cı­lık bir­li­ği­ne yö­ne­lik iler­le­me­le­ri ge­liş­tir­me­li ve ma­li pi­ya­sa par­ça­lan­ma­la­rı­nı azalt­ma­lı, Ja­pon­ya da or­ta va­de­li ma­li kon­so­li­das­yon ve bü­yü­me­yi can­lan­dır­mak için ya­pı­sal re­form­lar uy­gu­la­ma­lı­" ifa­de­si kul­la­nıl­dı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem