Fehriye Erdal ölmüş olabilir

Belçika'da aynı grup bünyesinde yayın yapan yerel gazeteler Gazet van Antwerpen ve Het Belang Van Limburg, DHKP-C'li terörist Fehriye Erdal'ın ölmüş olabileceğini bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Atalay, haberlerin teyit edilmediğin

Fehriye Erdal ölmüş olabilir

Belçika'da aynı grup bünyesinde yayın yapan yerel gazeteler Gazet van Antwerpen ve Het Belang Van Limburg, DHKP-C'li terörist Fehriye Erdal'ın ölmüş olabileceğini bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Atalay, haberlerin teyit edilmediğini söyledi.

Gazetelere konuşan ve adı açıklanmayan savcılık kaynakları, artık yaşamadığı düşüncesiyle Erdal'ı aktif olarak aramadıklarını belirterek, tekrar tekrar gündeme getirmek yerine bu dosyayı kapatmanın daha iyi olduğunu savundu.

Gazetelere göre, savcılık kaynakları "Erdal (terör örgütünde) küçük bir balıktı ama çok şey biliyordu ve saklanması karşılığında birilerinden epey para alıyordu" ifadesini kullandı.

Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin 9 Ocak 1996 tarihinde öldürülmesinin zanlılarından terörist Erdal'ın Türkiye'ye iade edilmesi talebi Belçika yargısında karşılık bulmamıştı.

Belçika, Fehriye Erdal'ı 26 Eylül 1999'da Neşe Yıldırım adına düzenlenen sahte pasaportla yakalamasına rağmen, Türkiye'nin iade taleplerini sürekli reddederken, teröristin siyasi sığınma başvurularını da geri çevirdi.

Erdal'ı yıllar süren adli oturumlar ardından "Belçika'da işlediği suçlar" çerçevesinde 4 yıl hapis cezasına çarptıran, ancak teröristin firar etmesini önleyemeyen Belçika, Türkiye'nin uzun yıllar devam eden iade taleplerini reddederek ve Türkiye'deki suçlardan dolayı yargılamaya da sıcak bakmayarak ikili ilişkilerde gerginliğe neden oluyordu.

Savcılık ve polis kaynaklarına dayandırılan Erdal'ın ölmüş olabileceği yönündeki haberin, 1 Martta Belçika'ya gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin hemen öncesinde yayımlanması dikkati çekti.

ATALAY: TEYİT EDEMEDİK

Konuyla ilgili olarak Batman'da NTV televizyonunun sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, böyle bir bilginin kendilerine de ulaştığını ancak haberleri teyit edemediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler