Feci kaza: 1 ölü

Kaza, 03.00 sırlarında merkez Osmangazi ilçesi Gazi Akdemir Mahallesi Malcılar civarında meydana geldi. İddiaya göre Merinos Kavşağı istikametinden gelerek Sırameşeler istikametine doğru gitmekte olan Yasin A. (26) idaresindeki 54 EY 728 plakalı otomobil,

Feci kaza: 1 ölü

Kaza, 03.00 sırlarında merkez Osmangazi ilçesi Gazi Akdemir Mahallesi Malcılar civarında meydana geldi. İddiaya göre Merinos Kavşağı istikametinden gelerek Sırameşeler istikametine doğru gitmekte olan Yasin A. (26) idaresindeki 54 EY 728 plakalı otomobil, aşırı hız sebebi ile bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Aracın kontrolünü tamamen kaybeden sürücü, yoldan çıkarak yaklaşık 50 metre sürüklendi ve yol kenarındaki 5 metrelik duvardan aşağı uçtu. Park halindeki minibüse çapan otomobil ikiye bölündü ve aracın motoru gövdesinden tamamen ayrıldı.

Aracın fırlayan motoru bir işyerinin kapısına çarparken, motoru gövdesinden ayrılan araç, hızını alamayarak sokak üzerinde ilerlemeye devam etti. Bu esnada araç içersinde yolcu olarak bulunan Abdullah T. araçtan fırladı. Evlerinde uyuyan vatandaşlar ise büyük bir gürültünün geldiğini duyarak evlerinden hızla aşağı indi. Kazayı gören vatandaşlar yaralılar için olay yerine 112 Acil Sağlık Ekipleri'ni çağırdı.

Yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından beyin kanaması geçiren Abdullah T., (25) kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kazadan ağır yaralı olarak kurtulan Yasin A. ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu ve yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kaza sonrasında polise gelen bir ihbar ise hareketli dakikaların yalanmasına sebep oldu. Kaza yapan otomobilin içersinde 3. bir kişinin olduğu ihbarını alan polis ekipleri çevrede yaralı aradı. Ancak daha sonra ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Kazada 3. bir Akıllara durgunluk veren kazada, otomobilin LPG'li olması ve kaza esnasında patlamaması olası bir facianın önüne geçti. Kazadan sonra olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ekipleri ise LPG'li aracın

patlama ihtimaline karşı araçtaki gaz sızıntısını keserek LPG'yi tamamen boşalttı. Trafik ekipleri kaza tespit tutanağı tutarken Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait temizlik ekipleri kazada yola savrulan otomobilin parçalarını temizlemeye çalıştı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem