"Fatih projesi birilerinin başına çöktü"

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Fatih Projesi'nin korsan yayıncılığın başına çöktüğünü, bu proje sayesinde artık eskisi gibi bandrol almadan kaçak yayınlanan, milleti soyup soğana çevirmenin önünü kapatmış olduklarını belirtti.Eskişehir Öğretmen

"Fatih projesi birilerinin başına çöktü"

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Fatih Projesi'nin korsan yayıncılığın başına çöktüğünü, bu proje sayesinde artık eskisi gibi bandrol almadan kaçak yayınlanan, milleti soyup soğana çevirmenin önünü kapatmış olduklarını belirtti.

Eskişehir Öğretmen Evi'nde gerçekleşen Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) tanıtım toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Emine Nur Günay ve diğer ilgililer katılımı ile yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan ve Fatih Projesi'nde kaydettikleri yeni bir aşamanın tanıtımını yapmak üzere Eskişehir'de toplandıklarını söyleyen Bakan Avcı, projenin ülkemiz ve eğitim alanı hakkında gurur verici olduğunu aktardı. Avcı, "Bugün burada Fatih Projesi'nde kaydettiğimiz yeni bir aşamanın tanıtımını yapmak üzere sizi Eskişehir'de misafir ediyoruz. Projenin ayrıntılarına girildiği zaman gerçekten ne kadar heyecan verici, gurur verici olduğunu ülkemiz adına, eğitimimiz adına, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına ne kadar gurur verici bir proje olduğunu ayrıntılarına girdiğinizde daha iyi anlıyoruz. Bu gerçekten dünyanın en iyi eğitim projesi Fatih Projesi'nin en önemli bileşeni" dedi.

"BÜTÜN AVRUPA BAKANLIĞI İÇERİK ÜRETİMİNDE BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYOR"

Bakan Avcı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün (YEĞİTEK) dünyanın en nitelikli ürünlerini üreten bir kurum olduğunun altını çizerek, bütün Avrupa Bakanlığı'nın kendileri ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Avcı, "YEĞİTEK dediğimiz kurum şu anda bu alanda dünyanın en nitelikli ürünlerini üreten kurumumuzdur. İftihar ettiğimiz bir milli kuruluşumuz haline gelmiştir. YEĞİTEK'te görev yapan bütün uzman arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten geceli gündüzlü çalışıyorlar. 24 sat çalışıp, olağanüstü nitelikler üretiyorlar. Bizi ziyarete gelen bütün eğitim bakanları mutlaka burayı görmek istiyorlar ve gördüklerinde de bize hemen işbirliği protokolünde bulunuyorlar. Zannetmeyin ki bunlar sadece bizim yakın çevremizdeki dost ülkeler, Türk Cumhuriyetleri, Afrika, Asya değil. Bütün Avrupa Bakanlığı da bu içerik üretiminde bizimle işbirliği yapmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

"EBA SAYESİNDE VELİLERDEN YÜK KALKIYOR"

EBA sayesinde artık velilerin, yardımcı ders materyallerini almalarına gerek olmadığının da altızı çizen Avcı şunları söyledi;

"Öğretmenler ve öğrencilerin, velilere yük olacak yardımcı ders materyallerini almalarına ihtiyaç kesinlikle ihtiyaç kalmamıştır. Bizim her yıl ders yılı başında kitapların üzerine ücretsiz olarak koyduğumuz ders kitaplarına ilave olarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ihtiyaç duyacakları her türlü yardımcı materyal, alıştırma, test örnekleri EBA'da fazlasıyla vardır. Öğrenciler herhangi bir dersi kaçırdı veya anlamadıysa, herhangi bir deri bir başka öğretmenden bir kere daha dinlemek istiyorsa, özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz bir üst eğitim kademesine yükseleceği için öncelikli olarak bu sınıflara yönelik dersler en başarılı öğretmenler tarafından, en profesyonel anlatımlarla video görüntü olarak yüklenmiştir. Dolayısıyla öğrencilerimizin herhangi bir yardımcı materyale ihtiyaç duymaları halinde her şey EBA'da fazlasıyla var."

"PROJE, KORSAN YAYINCILIĞIN SONA ERMESİ DEMEKTİR"

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Nabi Avcı, projenin korsan yayıncılığın da önüne geçtiğini de belirtti. Avcı, "Proje, ülkemizde uzun yıllar velilerimizi soyup soğana çeviren korsan yayıncılıkların da sona ermesi demektir. Bu aynı zaman da Fatih Projesi'nin çöktüğüne dair son günlerde çıkan rivayetlerin neden ve nereden kaynaklandığının da işaretidir. Evet, Fatih Projesi birilerinin başına çöktü; korsan yayıncılığın başına çöktü. Şuanda Fatih Projesi sayesinde artık eskisi gibi bandrol almadan kaçak yayınlanan, milleti soyup soğana çevirmenin önünü kapatmış olduk. Çocuklarımıza da en iyi ders materyallerini burada sunuyoruz" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLER İÇİN YEĞİTEK STÜDYOLARI KURARAK PROFESYONEL ÜRETİM YAPMALARININ YOLUNU AÇIYORUZ"

Sadece YEĞİTEK'teki uzmanların değil, öğretmenlerin de gönüllü olarak heves ettikleri, deneme mahiyetli başlattıkları çalışmaların kendileri için heyecan verici ve teşvik edici olduğunu aktaran Avcı, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde stüdyolar kurarak, öğretmenlerin daha profesyonel üretim yapmaları için teşvikte bulunduklarını söyleyerek şöyle devam etti:

"Öğretmenlerimizin eğitim materyallerine yönelik altyapıyı, bir bilgiyi öğretmenlerimize ulaştırmak için gerekli organizasyonu yaptılar. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde YEĞİTEK stüdyoları kurarak, öğretmenlerimize daha profesyonel üretim yapmalarının yolunu açmış oluyoruz. Tekniğini öğretiyoruz ama biz daha öğretmeden öğretmenlerimiz zaten kendileri gönüllü olarak buraya pek çok materyali yüklemeye başlamışlar. İnşallah biz öğretmenlerimizle, eğitimcilerimizle, üniversitemizle ve öğrencilerimizle önümüzdeki yıllarda bu dünyanın en gelişkin eğitim ortamı aynı zamanda başkalarının sevinerek kullanmak isteyecekleri uluslararası bir ortam haline gelecek, geliyor. EBA, Eğitim Bilişim Alanı'dır. Her öğrenci kendisine verilen şifreyle buraya girebilir. Her evde bir öğrenci vardır, dolayısıyla her velimiz buraya ulaşabilir, buranın zenginliklerini görebilir. İlerleyen zamanlarda burada, her öğrencimizin ne kadar zaman geçirdiğini, ne yaptığını değerlendirmek istiyoruz."

Bakan Avcı'nın konuşmasının ardından proje, EBA yetkililerinin sunum gösterisi ile tanıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler