Faruk Kanca: “Akyazı’ya şehir hastanesi yakışmaz“

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Ortahisar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca, Akyazı Spor Kompleksi’ne yapılması düşünülen şehir hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Faruk Kanca: “Akyazı’ya şehir hastanesi yakışmaz“
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Ortahisar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca, Akyazı Spor Kompleksi’ne yapılması düşünülen şehir hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kanca, Akyazı Spor Kompleksine, şehir hastanesinin yakışmayacağını, ancak arazi bulunamadığı için bölgeye şehir hastanesinin yapılmasına da şehrin razı olduğunu belirtti.

İLK FİKİR AYKAN’IN BAŞKANLIĞINDA YEŞERDİ

Kanca, konu ile ilgili soruları cevaplandırırken şunları söyledi: “Asım Bey’in belediye başkanlığı döneminde malî açıdan sıkıntı vardı. Akyazı’yı dolduralım orada tesis yapalım satalım diye bir fikir oluştu. O zaman ben de meclis üyesiydim. Ama belediyede muhalefet olduğumuz için de bir adım atamadık. Evet, o zaman kıyı kenar çizgisi vardı. Aşamazdık. Öyle rafta kaldı proje. Nuri Albayrak’ın Trabzonspor başkanlığında. Nuri Bey A.Aker 24 saat yaşayan stat olsun dedi. Biz de projeyi anlattık. Yap fizibilitesini dedi. Yaptık, Ankara’ya gittik, projeyi herkese anlattık.” 

Projenin Rize’de olgunlaştığını anlatan Kanca “Nuri Bey o zaman Başbakan olan Tayyip Bey’i projeyi anlattı. O projeyi anlattı, Rize sahilde stada kavuştu. Akyazı’dan ilham aldı Tayyip Bey, hemen orada talimatı verdi Rize’ye stat da yapalım diye. Rize, Akyazı projesi ile stadına kavuştu. Tayyip Bey de Akyazı’ya sıcak baktı o zaman. Bakmasaydı olmazdı. Fikir babası bizim, fikri olgunlaştıran Nuri Bey, talimatı veren R.Tayyip Erdoğan’dır.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANESİ YAKIŞMAZ

Şehir hastanesi projesinin Akyazı’nın ruhuna aykırı olduğunu savunan Kanca sözlerini şöyle sürdürdü:  “Orası bir spor kültür eğlence merkezi olarak düşünüldü. Şehir hastanesi konsepte aykırı. Ama demek başka bir seçenek yok. Başka bir yerde alan bulunamadı. Ama biz projeyi olgunlaştırdığımızda şehir hastanesi buraya kurulur hiç düşünmedik. Yine aynı fikirdeyim, projenin ruhuna aykırı ama başka seçenek yoksa da yapacak bir şey yok. A.Aker’in yanında da Numune vardı. Trabzon arazi açısından zor bir kent. Biz, ilk projemizde oraya otogarı da taşıyacaktık. Sonra proje olgunlaşınca Spor eğitim eğlence ve de sosyal alanlarla donatılı olsun dedik. Şehir hastanesi başka bir yere de yapılabilir ama 300 dönümlük arsa bulmak zor. Bundan sonra hizmete köstek olmamak gerek.”

AK PARTİ TRABZONSPOR KONGRESİNE MÜDAHİL OLDU MU?

Trabzonspor’un son kongresinde Celil Hekimoğlu’nun neden yanında olduğuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kanca, “Benim Trabzonspor yöneticilik deneyimim vardı. Muharrem Usta’nın ekibi bana listemizdesin dedi. Son bir haftaya kadar da listedeydim. Ama Usta kanadından bir ses çıkmayınca, Celil Hekimoğlu davet etti, kabul ettim.” dedi.

Hekimoğlu’nun yanında olmasıyla ilgili AK Partiden herhangi bir baskıda bulunup bulunmadığı sorusuna ise Kanca, “Hayır, ben AK Parti’nin kurumsal olarak Usta’yı desteklediği iddialarının somut delillerine hiç rastlamadım. Yalnızca Orhan Gümrükçüoğlu  ‘İşin aslı ne? Niye Hekimoğlu’nun listesindesin?’ dedi. Ben de ‘Aslında Usta’nın listesindeyim ama davet gelmedi, Celil Bey edince kabul ettim.’ dedim. Orhan Bey de ‘Sen haklısın, doğru bildiğini yap.’ dedi. Müdahil olsaydı AK Parti bizim listeye olurdu. Usta’nın yönetiminde AK Partide aktif yöneticilik yapan yok, Celil’in listesinde ben ve Alper Bektaş vardır.” şeklinde yanıt verdi.


CELİL HEKİMOĞLU SEÇİMİ NİYE KAYBETTİ?

Trabzonspor kongresinin az bir farkla seçimi kaybetmesine de değinen Kanca “Az farkla seçimi kaybedince yığınla sebep gösterilir.” diye konuştu.

Seçimin kaybedilmesiyle ilgili önemli bir sebep gösteren Kanca “Hacıosmanoğlu’nu destekleyen bazı taraftar grupları son gece yön değiştirdi. Biz onlara Hacıosmanoğlu’nun adamları diye bizi destekleyin demedik. Yani gidip oy istemedik. Yakışmazdı bize. İHO ile hareket edeceklerini söylemişlerdi. Ama seçimden bir gece önce, bu gruplar Usta’ya döndü.  Biz onlara gitmedik ki Hacıosmanoğlu’nu destekliyorlar diye. Kongreden bir gece önce, bu duyumu alınca bizzat ben bu grup liderlerini aradım. Ne oldu? Niye oldu?  Diye. Madem saf değiştireceksiniz niye bize destek vermiyorsunuz dedim. Mazeretleri şu oldu: Listenizde sevmediğimiz adam var.” dedi.

Kanca bu kişinin kim olduğunu ise söylemedi. (Günebakış)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem