Faizlerin artırılmasına karşıyım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a hareketi öncesi Esenboğa Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Kurdaki yükselişin ardından Merkez Bankasının yapacağı müdahaleye ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Faizlerin artırılmasına her zaman old

Faizlerin artırılmasına karşıyım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a hareketi öncesi Esenboğa Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurdaki yükselişin ardından Merkez Bankasının yapacağı müdahaleye ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Faizlerin artırılmasına her zaman olduğu gibi bugün de karşıyım ama Merkez Bankasına müdahale yetkim yok. Tasarrufum altında, yetkim altında değil ve sorumluluğu da onlara aittir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cenevre-2 Konferansı ile ilgili şöyle konuştu:

"Bu toplantıdan nasıl bir netice çıkar bunu doğrusu kestirmek pek de kolay değil. Çünkü burada özellikle Rusya'nın tavrı, İran'ın tavrı çok çok önem arz ediyor. Bu ziyaretimizde özellikle bunları görüşeceğiz. Fakat biz Suriye'deki gelişmeleri özellikle Yermük'teki gelişmeleri, bütün bunları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıdık, taşıyoruz. Sürecin de ciddi manada takipçisiyiz. Bütün bu attığımız adımlar hep vetoyla karşılık buldu, bunu da bilmenizi istiyorum."

Erdoğan, "Şişli Belediyesine yapılan saldırı da manidardır. Bu bir senaryo mudur yoksa gerçekten bir karşı adım mıdır? Silahın oraya bırakılması anlamlıdır ve taranması anlamlıdır. Bununla ilgili emniyet teşkilatımız yoğun bir şekilde takibini sürdürmektedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyini kuruyoruz Bu mekanizma, İran ile ikili ilişkilerimize kuşkusuz yeni bir ivme kazandıracaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem