Faciada ’’bant’’ şüphesi

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren Soma Davası'nda bant bölümünde çalışan işçilerin dinlenmesine devam edilirken, sanık avukatları verilen ifadeler doğrultusunda facianın banttan kaynaklanan bir yangın olabileceği şüphesi üzerinde durarak, bant bakım s

Faciada ’’bant’’ şüphesi

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren Soma Davası'nda bant bölümünde çalışan işçilerin dinlenmesine devam edilirken, sanık avukatları verilen ifadeler doğrultusunda facianın banttan kaynaklanan bir yangın olabileceği şüphesi üzerinde durarak, bant bakım sorumlusu Emir Usta'nın aynı bölümde çalışan işçilerden farklı ifadeler verdiğini öne sürdü.

Geçtiğimiz yıl Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili dava, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. 4'üncü duruşmanın 6'ıncı oturumunda, bant bakım sorumlusu Emir Usta tanık olarak dinlendi. Sanık avukatları, Emir Usta'ya sık sık facianın yangından çıkıp çıkmadığı konusunda sorular yöneltti. 2006 yılından beri yer altında çalıştığını ve 5 yıl da facianın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı'nda görev yaptığını anlatan Usta, olay gününü şöyle anlattı: "Ben bantlardan sorumluyum. 35 kişilik bir ekibim vardı. Olaydan kısa bir süre önce 3. bant kuyruğunda taban alınıyordu. Bana, bant arasına ekleme yapılacağı bilgisi verilmişti. 3. bant boyundan yürüdük. İnsan nakil bandında giderken birden elektrikler kesildi. Saat 15.00 sıraları gibiydi. 5 dakika sonra bir duman geldi. Biz de nefesliğe girdik ve bir süre sonra dışarıya çıktık. Daha sonra kurtarma çalışmalarına katıldım. Kurtarma çalışmalarında İsmail Adalı ve Ertan Ersoy'u da gördüm" dedi.

SANIK AVUKATLARI YANGININ BANTTAN ÇIKTIĞI ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURDU

Sanık avukatları, bant bakım sorumlusu Emir Usta'ya, önceki tanık ve mağdurların ifadeleri doğrultusunda bant hakkında sorular yöneltti. Sanık avukatının, "Bu yangın banttan çıkmış olabilir mi?" sorusuna Emir Usta, "Bilmiyorum" yanıtını verdi. Müşteki avukatları, sanık avukatlarının varsayımlar üzerinden tanığa sorular yönelttiğini iddia ederek, sorulara itiraz etti. Madenci yakınları da sanık avukatlarına tepki gösterdi. Sanık avukatları Emir Usta'nın aynı bölgede çalışan bant işçilerinden farklı ifadeler verdiğini öne sürdü. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, tanık Emir Usta'nın dinlenmesinin ardından mahkemeye 10 dakika ara verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler