Facebook'tan iki yenilik! Gazeteciler için büyük kolaylık

Gösterim bazlı dijital reklamlarla ilgili en temel sorunlardan birisi, gerçek görünürlüğün doğru isabet oranıyla tespit edilmemesi veya edilememesi. Hatta Google’ın verdiği rakamlara göre, gösterim bazlı reklamların yarısından fazlası kullanıcılar tarafın

Facebook'tan iki yenilik! Gazeteciler için büyük kolaylık
Gösterim bazlı dijital reklamlarla ilgili en temel sorunlardan birisi, gerçek görünürlüğün doğru isabet oranıyla tespit edilmemesi veya edilememesi. Hatta Google’ın verdiği rakamlara göre, gösterim bazlı reklamların yarısından fazlası kullanıcılar tarafından bir saniye dahi görüntülenmiyor.
 
Facebook bu konuda bir adım atma kararı alarak, reklam verenlerin yalnızca gerçekten gösterilen reklamlara ödeme yapmasını sağlayacak yeni bir yapıyı kullanıma aldı. Facebook Reklamları’nın bu özelliği video reklamlardan görsel reklamlara kadar tüm içerik tipleri için geçerli olacak.
 
Facebook aynı zamanda reklam ölçüm şirketi Moat’la iş ortaklığı yapacağını duyurdu. Moat, Facebook’a video reklamların ne kadar izlendiği ve ne kadar süre izlendiği konusunda bağımsız ölçümlemeler sağlayacak. Ve ilerleyen süreçte Moat’la Facebook’un ortaklığı diğer reklam tiplerinin ölçümlenmesi için de genişletilecek.
 
GAZETECİLER İÇİN UYGULAMA
 
Twitter, birçok gazeteci için gerçek zamanlı olarak dünyadaki haber ve önemli olayları keşfetme adına önemli bir kaynak durumunda. Bu bağlamda diğer bir sosyal dev olan Facebook da gazetecileri kendine bağlamak adına "Signal" isimli hizmetini başlattığını duyurdu.
 
Facebook Signal, kaynak arayışında olan gazeteciler için ücretsiz bir keşif aracı olarak tanımlanıyor. Bu hizmetle birlikte kültür, eğlence, spor ve daha fazlası hakkında Facebook ve Instagram'da yayınlanmış haber değeri taşıyan içerikler tek bir merkezde toplanmış olacak.
 
Facebook'un yeni aracı, herhangi bir konuyla ilgili Instagram fotoğraf ve videolarını çok daha kolay su yüzüne çıkarabilmek için tasarlanmış. Gazeteciler konuya (hashtag) göre arama yapmak veya son dakika haberlerine erişmek için sonuçları coğrafi konuma kadar indirebilecekler.
 
Blog sayfasında bir yazı yayınlayan şirket, gazetecilere yardımcı olmak için atılan ilk adımın daha etkin bir Facebook ve Instagram kullanımını sağlayacağını ve kendilerinin geribildirimlere göre "Signal" hizmetini geliştirerek, endüstri profesyonelleri için mümkün olabildiğince yararlı hale getireceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem