Facebook'ta bu yalana dikkat

Facebook'a yeni buton mu geliyor, beğenmeme butonu mu eklenecek dedikoduları son buldu.   Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde şirketin beğenilmeyen gönderilerde kullanılmak üzere "beğenmeme" butonu gibi yeni bir ifade üzerine çalıştıkları

Facebook'ta bu yalana dikkat

Facebook'a yeni buton mu geliyor, beğenmeme butonu mu eklenecek dedikoduları son buldu.

 
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde şirketin beğenilmeyen gönderilerde kullanılmak üzere "beğenmeme" butonu gibi yeni bir ifade üzerine çalıştıklarını bildirmişti. Görünüşe göre yaklaşan özellik, masum insanların kandırılmasına yönelik yeni bir siber suç girişimini de başlatmış durumda.
 
Hackread raporuna göre, şu anda Facebook üzerinde "beğenme" butonunu aktifleştirmeyi vadeden bir gönderi yayınlanıyor. Özelliğin davet sistemiyle çalıştığını bildiren gönderi, kullanıcıları kötü niyetli web sitesine yönlendirecek bir bağlantı içeriyor.
 
facebokk-begenmeme.jpg
Kullanıcılara mesaj olarak da gönderilebilen bu linke tıklandığında ise hesap bilgilerinizi girmeniz isteniyor ve kişisel bilgi toplamak adına çeşitli anketler doldurmanız için farklı bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu bilgiler daha sonra SPAM e-posta gönderimi yapılmak amacıyla kullanılıyor. Ayrıca bazı dolandırıcılık türlerinin bilgisayarlara yazılım yükleme yeteneğine de sahip olduğu bildiriliyor.
 
Facebook kullanıcılarının bu yeni çevrimiçi sahtekarlıktan nasıl etkilendiği henüz bilinmemekle birlikte, gerçek olamayacak kadar şüpheli bağlantılara tıklamadan önce iki kere düşünmeniz tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler