Facebook'ta Başbakan'a hakarete hapis

 Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştıklarıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddia edilen iki memura, 2 yıl 4 aya kadar ayrı ayrı hapis istendi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kıran tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakanl

Facebook'ta Başbakan'a hakarete hapis

 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştıklarıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddia edilen iki memura, 2 yıl 4 aya kadar ayrı ayrı hapis istendi.
 
Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kıran tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gelen isimsiz bir mailde, "Bir kamu kurumunda çalışan yedi memurun, Facebook'tan, Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhinde paylaşımlarda bulunduğunun" ileri sürülmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.Yapılan incelemede, F.Ş. ve Z.E.Y. isimli memurların paylaşımlarının, "hakaret" suçunu oluşturduğunun tespit edildiği ifade edilen iddianamede, şüphelilerin savunmalarına yer verildi.
 
F.Ş. savunmasında, Facebook'tan, Başbakan Erdoğan ve herhangi bir devlet büyüğüne karşı hakaret etmediğini, siyasi görüşünü memuriyet yaşantısına yansıtmadığını, iktidarda kim olursa olsun görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.İnternette, içeriğini başkalarının oluşturduğu yazı, fotoğraf ve karikatürleri paylaşmış veya beğenmiş olabileceğini belirten F.Ş, "Bunları hakaret kastıyla yapmadım.
 
Değil devlet büyüklerine, herhangi bir canlıya hakaret bile karakterime uymamaktadır" ifadesini kullandı.Şüpheli Z.E.Y. de savunmasında, unvanı ve makamı ne olursa olsun kimseye hakarette bulunmadığını, eğitim sisteminde yapılan düzenlemelerle ilgili eleştirel ifadeler kullanmış olabileceğini ifade etti.Şüphelilerin paylaştığı, "montajlı" fotoğrafların, Başbakan Erdoğan'ın saygınlığını alenen rencide etmeye yönelik olduğu ileri sürülen iddianamede, F.Ş. ve Z.E.Y'nin, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 2'şer aydan, 2 yıl 4'er aya kadar hapsi istendi.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler