Facebook ve Twitter mesajlarına 50 bin TL ceza

Artık normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa, ceza alacak. Bununla ilgili 5 bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası ve 3 ay seyirden men cezaları var" dedi.Eskişehir Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, "Facebook ve Twitter 'basın' gibi kab

Facebook ve Twitter mesajlarına 50 bin TL ceza
Artık normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa, ceza alacak. Bununla ilgili 5 bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası ve 3 ay seyirden men cezaları var" dedi.

Eskişehir Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, "Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay şimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var" dedi.

"6222'DEN ÖNCE STATLAR KAN GÖLÜ GİBİYDİ"

Karanfil, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Eskişehir Şubesi'nce düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çıkarılmadan önce statların adeta kan gölü haline geldiğini söyledi.

"SEYİRCİ İÇİN EN BÜYÜK CEZA: SEYİRDEN MEN"

Seyirci için en büyük cezanın 'seyirden men' cezası olduğunu belirten Karanfil şöyle devam etti:

"Seyirden men cezası alan kişi, karakola gidip imza atmak zorunda. Atmadığı her maç için 500 lira ceza kesiliyor. 20 bin lirayı bulan cezalar var. Onun için seyirden men cezasının aslında yaptırımının da olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu yasa tüm spor branşlarında geçerli, sadece futbolda değil hatta buna amatör ligler de dahil."

"HERKES YAZDIĞINA DİKKAT EDECEK"

Karanfil, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 22. maddesinin basın ve basın yayın yoluyla yapılan şiddete yönelik olduğunu dile getiren Karanfil, şunları kaydetti:

"Yargıtay'ın son uygulamaları kapsamında Facebook ve Twitter üzerinde yapılan yayınlar da bu kapsamda görülüyor. Facebook ve Twitter'de yazılanlara da dikkat etmesi gerekiyor. Gazete sahibine 100 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası kesilebiliyor. Bugüne kadar Trabzon'da bir gazeteye bu ceza kesildi. Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay şimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var. Ayrıca 3 ay seyirden men cezası veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler