Facebook kullanıcılarının dikkatine

Sosyal paylaşım sitesi facebook'un kullanıcıların özel resimlerini yayınlama hakkında sahip olduğu iddia edildi.Bir çok kullanıcının kişisel resimlerini yüklediği facebook'ta, kullanıcıların profil resimlerinin reklamlara malzeme olmaması için hesap ayarl

Facebook kullanıcılarının dikkatine

Sosyal paylaşım sitesi facebook'un kullanıcıların özel resimlerini yayınlama hakkında sahip olduğu iddia edildi.

Bir çok kullanıcının kişisel resimlerini yüklediği facebook'ta, kullanıcıların profil resimlerinin reklamlara malzeme olmaması için hesap ayarlarına girerek facebook reklamlarına ve oradan da üçüncü şahıs reklam ayarlarını düzenle kısmına basarak gerekli gizlilik ayarlarını yapması gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak facebook reklamları ile ilgili sayfada, "Facebook üçüncü şahıs uygulamalara veya reklam ağlarına adını veya resmini reklamlarında kullanma hakkı vermez. Buna ileride izin verirsek, bilgilerinin nasıl kullanılacağını senin seçtiğin ayar belirleyecektir. Üçüncü şahıs sitelerinde, facebook sosyal eklentileri üzerinden, reklamlardakiler dahil, sosyal bağlam görebilirsin. Sosyal eklentiler üçüncü şahıs sitesinde sosyal bir deneyim yaşamanı sağlasa da, facebook bilgilerini sosyal eklentileri barındıran üçüncü şahıs sitelerle paylaşmaz" ibaresine yer verildi.

Birçok facebook sayfasında duyuruyu gören kullanıcıların ise kişisel resimlerini facebook'tan kaldırdığı ya da reklam ayarlarını düzenlediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler