F klavye için hazırlık yapılıyor

Yargıdan mali müşavirliklere kadar F klavyeye geçilmesi için genelge yayımlanacak.Kamu kurumlarının tamamında zamana yayılarak F klavyeye geçilmiş olacak.UZMANLAR DA F KLAVYE DİYORYıldız Teknik Üniversitesi Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.

F klavye için hazırlık yapılıyor

Yargıdan mali müşavirliklere kadar F klavyeye geçilmesi için genelge yayımlanacak.

Kamu kurumlarının tamamında zamana yayılarak F klavyeye geçilmiş olacak.

UZMANLAR DA F KLAVYE DİYOR

Yıldız Teknik Üniversitesi Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, F klavyenin bilgisayarlarda seçenek olarak değil, her yerde zorunlu standart kabul edilip uygulanması gerektiğini belirterek, "Bu standart tüm resmi kurumlarda kabul edildiğinde, önce tepki toplayacak ancak kısa zaman sonra ne kadar faydalı ve verimli olacağı görülecektir" dedi.

Yıldırım, Türkçe'ye en uygun olan F klavyeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştıracak bir genelge için çalışmalara başlanmasını desteklediğini belirterek, Q klavyenin Türkçe'ye uygun olmadığını söyledi. Prof. Dr. Yıldırım, gelişmiş ülkelerde klavyeyi on parmakla kullananların sayısının yüzde 85, Türkiye'de ise yüzde 5 civarında olduğunu belirterek, "On parmakla klavyeye bakmadan, F klavye ile yapılan yazışmalar, Q klavyeye göre ortalama beş kat, yabancı dille yapılan yazışmalara göre ise iki kat daha hızlıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler