Ezandan etkilenip Müslüman oldu

Rusya’dan tatil için İstanbul’a gelen Maria Lobodinskaia, Eminönü’ndeki Yeni Camii’de duyduğu ezan sesinden etkilendi.Rus kadın daha sonra İslamiyetle ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Konyalı olan nişanlısının da desteğiyle şehadet getirerek Müslüman

Ezandan etkilenip Müslüman oldu

Rusya’dan tatil için İstanbul’a gelen Maria Lobodinskaia, Eminönü’ndeki Yeni Camii’de duyduğu ezan sesinden etkilendi.

Rus kadın daha sonra İslamiyetle ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Konyalı olan nişanlısının da desteğiyle şehadet getirerek Müslüman olan Maria Lobodinskaia'ya Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından ihtida belgesi verildi.

Müftü Özbuğday, Maria’nın daha önce Hristiyan iken kendi isteğiyle Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek, “Kardeşimiz müftülüğümüze müracaat ederek yazılı olarak İslam dinine girmeyi istediğini bildirdi. Biz de gerekli işlemleri yaptık. Şahitlerin huzurunda kelimeyi şahadeti getirerek İslam dinine girmiş oldu.

Biz de kendisini tebrik ediyoruz. Yeni hayatında Cenabı Hakk'tan kolaylıklar, mutluluklar diliyoruz. İslam dinini, tercih dinini tercih etmesinin sebebi ise 1 yıl önce İstanbul’a gelmiş ve orada ezan sesinden etkilenmiş, ayrıca İslam dini ile ilgili araştırmalar yapmış ve Cennet'e girme arzusu da yine İslam dinine girmesinde etkili olmuştur” şeklinde konuştu.

Nur adını alan Maria Lobodinskaia ise, “Şu anda çok heyecanlandım ve şaşırdım. Tabi bekliyordum bu anı ama şimdi anlatmak zor oluyor. Çünkü şu anda anladım yeni bir hayata başladığımı. İslamiyetle ilgili çok şeyler öğrenmem lazım. Ömür boyu da öğreneceğim. İnşallah ölene kadar İslam’ı bileceğim.

Bu kararı aldıktan sonra ailem normal karşıladı. Çünkü biz kendi yolumuzu seçebiliriz. Ben de kendi yolumu seçtim” dedi.

Ezan sesinden etkilendiği anı anlatan Nur, "Birkaç kez Eminönü Yeni Cami’nin yanında gezmiştim.

Çünkü oradaki ezan çok güzel okunuyordu. İnsan çok etkileniyor. Bu ses sanki insanın kalbinden geliyor gibiydi” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler