EYOF hatıra parkı açıldı!

EYOF hatıra parkı hizmete açıldı. Trabzon Belediyesi tarafından 11.si yapılan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nı yaşatmak amacıyla yapılan EYOF Hatıra Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Forum Alışveriş Merkezi karşısında 30 bin metre kare alan üze

EYOF hatıra parkı açıldı!

EYOF hatıra parkı hizmete açıldı. Trabzon Belediyesi tarafından 11.si yapılan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nı yaşatmak amacıyla yapılan EYOF Hatıra Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Forum Alışveriş Merkezi karşısında 30 bin metre kare alan üzerine yapılan parka dikilen ağaçlara olimpiyatlara katılan ülkelerini isimlerinin yer aldığı künyeler takıldı.

Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan açılış törenine Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Koordinatörü Nihat Doker, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu, İl Genel meclisi Başkanı Haydar Revi, Belediye Başkan Yardımclıarı, olimpiyatlara katılan ülke temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Koordinatörü Nihat Doker, Trabzon'da yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, " Olimpiyatlara katılan 49 Avrupa ülkesinin üst düzey yöneticileri övgüyle bahsediyor. Mütevazı değiliz. Hep bir şey söyledik. Biz bunu iyi şekilde yapacağız. Olimpiyatlar için yapılan en iyi işlerden birisi de Trabzon'da ki organizasyonu ölümsüz kılmak için Avrupa Gençlik Olimpiyatları anısına hatıra parkı yaparak katılımcı 49 ülkenin ismini dikilen ağaçlara verilmesi olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon'un, Türkiye'de ilk olimpiyat kenti olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, " EYOF hatıra Parkı 2011 Avrupa gençlik Olimpiyatlarını ölümsüzleştirmek için yapıldı. 30 bin metre kare alan üzerine yapılan parkta sağlıklı yaşam yürüyüş yolu, dinlenme alanı, yapay gölet, olimpiyatlara katılan ülkelerin isimlerinin yaşatılması için dikilen 90 adet ağaç, otopark, sosyal tesis ve fitnes aletleri yer alıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu Trabzon olarak olimpiyatlara çok iyi hazırlandıklarına işaret ederek," Kentimizde çok önemli tesisler kazandırıldı. Bunun yanında mevcut tesisler yenilendi. Trabzon bundan sonra uluslar arası organizasyonun yapılması için gerekli altyapıya kavuşturuldu. Trabzon'da yapılan olimpiyat organizasyonu Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının en iyi organizasyonu olarak gösteriliyor. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını ve katılan ülkelerin isimlerini yaşatmak için yaptırılan EYOF Hatıra Parkı'nın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu katkılarından dolayı Doker'e telkari işlemeli kahve takımı hediye ederken tören, Olimpiyatlara katılan ülkelerin isimlerinin yer aldığı künyelerin ağaçlara çakılmasıyla son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem