Eylem yapmak isteyen 2 Türk yakalandı

Ege Denizi'nde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan silah yüklü botla ilgili iki Yunan ve iki Türk vatandaşı tutuklandı... Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Sakız Adası'ndan Türkiye'ye getirilmeye çalışılan silah ve patlayıcı mühimmat

Eylem yapmak isteyen 2 Türk yakalandı
Ege Denizi'nde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan silah yüklü botla ilgili iki Yunan ve iki Türk vatandaşı tutuklandı...
 
Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Sakız Adası'ndan Türkiye'ye getirilmeye çalışılan silah ve patlayıcı mühimmat yüklü bir bot ele geçirdi. Botta yakalananlardan ikisinin Yunanistan, ikisinin Türkiye vatandaşı olduğu, bunların da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve silahlı eylem yapmak üzere İzmir’e gitmeye çalıştıkları ileri sürüldü.
 
Yunan makamları tarafından ele geçirilen botta 2 adet tanksavar, 4 adet el bombası, iki tabanca, çok sayıda mermi ve patlatılmaya hazır el yapımı bomba ele geçirildiği öğrenildi.
 
Yunanistan To Vima gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre botta iki Yunanistan ve iki Kürt kökenli Türk vatandaşı bulunduğu, kaptan olan 22 yaşındaki Yunan gencin, Deniz Ticaret Akademisi’nde öğrenci olduğu iddia edildi. Sitede yer alan iddialar arasında, silah yüklü botla İzmir’e çıkmayı planlayan iki Türk asıllı kişinin DHKP-C veya PKK terör örgütleri mensubu olduğu ve bu silahlarla İzmir’de eylem yapmayı planladıkları da yer aldı.
 
YUNAN MAKAMLARI BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
 
Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında ele geçirilen mühimmat yüklü botta yakalanan Türk vatandaşlarına ilişkin olarak, Yunan makamlarının Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi.
 
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan diplomatik kaynaklar, olayın Yunanistan tarafından düzenlenen bir antiterör operasyonu olduğunun anlaşıldığını belirterek, Yunan makamları tarafından Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne Türk vatandaşlarına ilişkin ilk bilgilerin verildiğini belirtti.
 
Yunanistan tarafından yürütülecek tahkikat sonrasında olayın mahiyetinin anlaşılacağına işaret eden kaynaklar, konunun Türkiye'yi ilgilendiren boyutlarına ilişkin önümüzdeki günlerde Türk makamlarına bilgi verileceğini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem