EXPO 2016 tırı Gümüşhane'de!

EXPO 2016 Gümüşhane'ye geldi.

EXPO 2016 tırı Gümüşhane'de!

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan EXPO 2016 Antalya Fuarının tanıtımı için Türkiye’yi dolaşan tırlar Gümüşhane’ye geldi.
İki gün süreyle 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda vatandaşların ziyaretine açılan tırlardan birinde sinema perdesinden, diğerinde ise dev ekranda EXPO tanıtımı ile ilgili olarak görseller izlettiriliyor.

EXPO 2016 Antalya Fuarı'nın tanıtım tırları sorumlusu Mevlüt Can, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ında açılan ve 30 Ekim'e kadar devam edecek olan EXPO 2016'nın tanıtımı için şimdiye kadar 35 il gezdiklerini söyledi.

Gümüşhane'nin 36. il olduğunu kaydeden Can, “İki gün boyunca tırlarımızı Gümüşhanelilerin ziyaretine açtık. Daha önce Giresun’da idik, Gümüşhane’den sonra da Trabzon’a gideceğiz. 17 ilde daha stant açacağız. Tırlarımızın birinde 104 kişilik mobil sinema var. Burada fuarın tanıtımlarını içeren sinevizyon gösterileri yapıyoruz. Diğer tırımızda ise büyük ekrandan tanıtım filmleri izlettiriyoruz. Ayrıca ziyaretimize gelen çocuklarımıza; maske, çiçek tohumlu kitap ayracı, tohumlu toprak seti, tanıtıcı takvim ve broşür gibi küçük hediyeler veriyoruz” diye konuştu.



EXPO 2016 Antalya Fuarı ile ilgili bilgiler de veren Can, 112 hektarlık bir alanda yapılan endemik bitkilerin yer aldığı özel bahçelerin sergilendiği fuarda dünyaca ünlü müzik gruplarının da sahne aldığını, EXPO Antalya’da tüm Türkiye den bitkilerin sergilendiği Botanik Bahçeleri olduğunu belirterek, “Sergi alanı Antalya'nın doğusunda, havalimanına 10 dakika uzaklıktaki Aksu ilçesi sınırlarında 112 hektarlı alan üzerine kurulu. EXPO 2016 Antalya, insanlığın ve ekolojinin devamlılığını sağlayacak olan gereksinimleri temel alarak ‘Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya’ felsefesini benimsemiştir. Buna bağlı olarak. Teması 'Çiçek ve Çocuk'tan yola çıkarak, slogan olarak ‘Geleceği Yeşertmek’ ve alt tema olarak, Tarih, Biyo-çeşitlilik, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Şehirler başlıkları belirlenmiştir. EXPO 2016 Antalya'da ziyaretçiler bahçecilikle ilgili bilgileri, birbirinden farklı bahçelerin keyfini sürerken deneyimleyerek öğreniyorlar. Temamız uluslararası toplum tarafından kabul görmüş ve katılan ülke sayısı açısından bir EXPO rekorudur. Katılımcı ülkeler Ulusal Bahçelerindeki bitkisel çeşitliliklerini İç Bahçelerde ve Açıkhava Sergi Alanlarında sergiliyor. Kurumsal Bahçelerde ise, Türkiye'nin farklı illeri ile kurumlarının bahçeleri yer alıyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Kaktüs ve Sukkulent Bitkiler, Sucul Bitkiler ve Jeofit Bahçeler gibi Tematik Bahçelerin yanı sıra, ülkemizi temsilen Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru ile Osmanlı Bahçesi sergi alanında ziyaret edilebiliyor” dedi.



EXP0 2016 Antalya’da bitki heykelleri oluşturmada dünyanın zirvesindeki “Kanada Mosaiculture Internationales Montreal" sanatçılarının tasarımlarının da görülebileceğini kaydeden Can, “Ziyaretçiler, geleneksel Türk bahçecilik ürünlerini Bitkisel Endüstri Ürünleri Sergi Alanı'nda ziyaret edebiliyor. EXPO Sergi Alanı'nda simülasyon ve interaktif destekli etkinlikler düzenleniyor. EXP0 2016 Antalya, sayısız kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası konferanslar, paneller, toplantılar ve seminerlere de ev sahipliği yapıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler