Evren davasında ilk duruşma!

Kenan Evren'in soruşturmada 2 numaralı şüpheli sıfatıyla yargılandığı 12 Eylül davasında ilk duruşma tarihi belli oldu. Tahsin Şahinkaya'nın ise bir numaralı sanık olduğu davada ilk duruşma 4 Nisan'da..EVREN VE ŞAHİNKAYA'YA YURTDIŞI YASAĞI Öte yandan Kene

Evren davasında ilk duruşma!

Kenan Evren'in soruşturmada 2 numaralı şüpheli sıfatıyla yargılandığı 12 Eylül davasında ilk duruşma tarihi belli oldu. Tahsin Şahinkaya'nın ise bir numaralı sanık olduğu davada ilk duruşma 4 Nisan'da..

EVREN VE ŞAHİNKAYA'YA YURTDIŞI YASAĞI
Öte yandan Kenen Evren ve Tahsin Şahinkaya için yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Her iki isim mahkemeye gelmezse polis zoruyla mahkemeye getirilecek.

Savcılık konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan o döneme ait bilgi ve belgeleri istedi.

 Kenan Evren ve Şahinkaya'ya yurtdışına çıkış yasağı getirilmesi akıllara darbe döneminden en çok çeken sanatçılardan biri olan Ruhi Su'yu getirdi. 1912 doğumlu Ruhi Su, öğretmen okulu ve konservatuar mezunuydu. Komünist Partisi'ne yönelik operasyonda tutuklandı, operadaki görevine son verildi. 5 yıl cezaevinde yattı. 20 ay Konya Çumra'da polis gözetiminde kaldı. Sanat yaşamı boyunca 16 45'lik plak, 12 uzunçalar plak doldurdu.

EVREN GÖNDERMEDİ
Ölümcül bir hastalığın pençesine düşen Ruhi Su, tedavi için yurtdışına gitmek istedi ama 12 Eylül rejimi izin vermediği için çıkamadı. Evren ve güruhu "gider de gelmezse" diye Ruhi Su'yu tedavi için göndermedi. Ruhi Su, yurtdışına çıkış vizesi beklerken son nefesini verdi.

CENAZE KİTLESEL GÖSTERİYE DÖNÜŞTÜ
Ruhi Su'nun cenaze törenine binlerce kişi katıldı ve cenaze 12 Eylül döneminin ilk büyük kitle gösterisi haline dönüştü. Cenazede gözaltına alınan 163 kişi İstanbul siyasi şubede 15 gün süreyle gözaltında tutuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem