Eurovision'a Kürtçe şarkı talebi

Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Türkiye'nin Can Bonomo ile katılacağı Eurovision şarkı yarışmasına Kürtçe katılmayı teklif etti. Teklif, Muş milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi. "Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması'na Kürtçe şarkıyla katılsın" diyen Sakık,

Eurovision'a Kürtçe şarkı talebi

Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Türkiye'nin Can Bonomo ile katılacağı Eurovision şarkı yarışmasına Kürtçe katılmayı teklif etti. Teklif, Muş milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi.

"Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması'na Kürtçe şarkıyla katılsın" diyen Sakık, "Bu dönem olmadı, gelecek döneme zemin oluşturulabilir" diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye'nin yarışmaya İngilizce şarkılarla katılmasını değerlendiren Sakık, "Aslında buna gerek yok. Türkçe olmadı ama Kürtçe veya Ermenice şarkı olabilir" dedi.

'DÜNYAYA MESAJ'

Eurovision'a Kürtçe şarkı ve Kürt sanatçı gönderilmesinin dünyaya önemli bir mesaj olacağınını savunan Sakık, şöyle konuştu: 

Aslında farklılıkların kamuoyuna yansımasıdır bu. Niye yapmıyoruz, diye bir soru önergesi verdim. Bu dönem olmadı ama gelecek dönem için zemin oluşturulabilir. Eurovision'da Kürt sanatçı ve Kürtçe şarkı dünya üzerinde nasıl bir etki uyandırır? Kardeşliği daha çok pekiştirir. Böyle bir fırsat tanınırsa Kürtçe'nin de önemli bir edebiyat dili olduğunu bütün dünya görür

BONOMO DA TARTIŞILDI

Bu yılki Eurovision temsilcimiz Can Bonomo da yarışmaya "Love Me Back" adlı İngilizce şarkıyla katılıyor. Yahudi kökenli olması dolayısıyla TRT tarafından temsilci olarak seçilmesi tartışmalara yol açan Bonomo'dan önce Türkiye ilk kez 2003'te Sertab Erener'in seslendirdiği "Every Way That I Can" adlı şarkıyla yarışmaya İngilizce beste göndermişti. Birincilik getiren bu şarkıdan önceyse Türkiye, Türkçe bir şarkıyla, "Dinle" ile, 1997'de o güne kadarki en iyi derecesini alıp üçüncülük kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler