Esrarcı Muhtar yakaladı!

Diyarbakır'dan Adana'ya oğlu, kızı, kardeşi, yeğeni ve eşinin yeğeniyle birlikte 3 öncü güvenlik kameralı araçla yastık içinde 145 kilogram esrar getirirken yakalanan muhtar, adliyeye sevk edilirken kendisini görüntüleyen gazetecilere tehdit ve küfürler s

Esrarcı Muhtar yakaladı!

Diyarbakır'dan Adana'ya oğlu, kızı, kardeşi, yeğeni ve eşinin yeğeniyle birlikte 3 öncü güvenlik kameralı araçla yastık içinde 145 kilogram esrar getirirken yakalanan muhtar, adliyeye sevk edilirken kendisini görüntüleyen gazetecilere tehdit ve küfürler savurdu.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır'dan esrar sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine pazar gecesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda önlem aldı.

3 öncü aracı tespit ederek durduran polis ekipleri, ardından uyuşturucu maddeyi taşıyan aracı otoyolun Kozan çıkışında durdurdu. Aralarında lüks araçların da bulunduğu 4 araç, Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi. Esrarın yerleştirildiği özel olarak döşenmiş VIP minibüsün içinde 35 yastık kılıfına saklanmış 145 kilo esrar bulundu. Uyuşturucunun ele geçirildiği VIP minibüsün bagaj kısmına aracın takip edilip edilmediğinin anlaşılması için kamera yerleştirildiği belirlendi. Zanlıların üzerinde ve araçlarda yapılan aramada iki tane silah ve bunlara ait mermi ile şarjör ele geçirildi.

Sorgulama neticesinde uyuşturucu sevkiyatını yapan kişinin Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Zirve Mahalle Muhtarı Hasan E., yanındaki kişilerin ise kızı H.E. (17), oğlu Uğur E., kardeşi Eyüp E. (46), yeğeni Hasan E., eşinin yeğeni Meral A. (28), Bayram Z. ve Mehmet Tarık A. olduğu belirlendi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılardan muhtar Hasan E., basın mensuplarını karşısında görünce, "Bana bak çekmeyin. Çekerseniz

küfrederim, çekene bir milyar kez küfrederim, çekmeyin" diyerek tepki gösterdi. Zanlı, bir basın mensubunun "Esrar satıyor musun?" sorusuna ise "Yapıyorum sana ne" diyerek küfürle cevap verdi. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen Hasan E., gazetecilerin kendisini çekmemesi için birimin balkon demirinden tutarak, "Çekmesinler yoksa inmem, çekmesinler" diye bir süre direndi. Polis tarafından aşağıya indirilen muhtar basın mensuplarına küfürler ve tehditler savururken, muhtarın kardeşi Eyüp E. de ayakkabısını çıkartarak basın mensuplarına atmak istedi.

Son anda polis ayakkabıyı alarak, zanlıya engel oldu. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem