Esra Erol'a RTÜK'ten ceza

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV'de yayınlanan "Esra Erol'la Evlen Benimle" adlı programa, "çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verdiği" gerekçesiyle ağırlaştırılmış para cezası uygulanmasına karar verdi.RTÜ

Esra Erol'a RTÜK'ten ceza

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV'de yayınlanan "Esra Erol'la Evlen Benimle" adlı programa, "çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verdiği" gerekçesiyle ağırlaştırılmış para cezası uygulanmasına karar verdi.

RTÜK, bu hafta gerçekleştirilen Üst Kurul Toplantısında, Fox TV'de hafta içi her gün yayınlanan izdivaç programında sunucu Esra erol ve gelin adayının diyaloğuna ilişkin hazırlanan uzman raporunu görüştü.

"BiR TEK GERiZEKALI BiZiZ BURADA"

Raporda, 4 Kasım'da programa canlı yayın konuğu olarak katılan gelin adayı ile onunla evlenmek isteyen kişinin daha önce tanıştıklarını kendisinden gizlediklerini öğrenen Esra erol'un, "Onların arasında her şey oluyor bitiyor, bir tek gerizekalı biziz burada, ben kendimi öyle hissettim" ifadesini kullandığı belirtildi.

Kişilerin, Erol'dan habersiz bir şekilde tanıştırılmış oldukları için suçlandıkları ve diğer canlı yayın konuklarının da olumsuz sözlerine maruz kaldıkları kaydedilen raporda, Erol'un kendisini "gerizekalı" gibi hissettiğini söylemesinin de hoş bir ifade olmadığına değinildi.

REKLAM GELiRiNiN YÜZDE 2'Si GITTi

Raporu görüşen Üst Kurul ise kanalın, bu yayın ile 6112 Sayılı Kanun'un 8. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz" hükmüne aykırı yayın yaptığı kanaatine vardı.

Üst Kurul, çoğunlukla bu tür ihlallerde kanala reklam gelirinin yüzde 1 oranında para cezası verirken, bu kez olayın ciddiyeti dolayısıyla yüzde 2 oranında ağırlaştırılmış ceza verilmesini oy birliğiyle uygun gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler