Esnafa Son Gün Uyarısı

İşte Sağlık A.Ş. Genel Koordinatörü Ahmet Şenterzi, firmaları İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uyum göstermeye çağırdı. Cezaların ağır olduğunu hatırlatan Şenterzi, az tehlikeli sınıfta yer alan şirketlere yönelik uzaktan eğitim ve aile hekiminden sağlık

Esnafa Son Gün Uyarısı
İşte Sağlık A.Ş. Genel Koordinatörü Ahmet Şenterzi, firmaları İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uyum göstermeye çağırdı. Cezaların ağır olduğunu hatırlatan Şenterzi, az tehlikeli sınıfta yer alan şirketlere yönelik uzaktan eğitim ve aile hekiminden sağlık raporu alınma hakkıyla maliyetlerin büyük oranda düştüğünü, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için de destek bulunduğu nu hatırlattı. 

Haber61’in sorularını yanıtlayan Şenterzi, 6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu ile diğer mevzuat çerçevesinde işverenlere birçok önemli yükümlülük getirilmiştir. Bu yükümlülüklerden bazıları da kapsama giren işyerlerinde iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli istihdamına ilişkindir.

Şenterzi, “Az tehlikeli denilen işyerleri, emlak ofisi, mahalle bakkalı, apartman gibi ağırlıklı olarak mikro işletmelerden oluşan yerlerdir. Belki yüzde 90’ında da işveren kendisi çalışır. Belki yanında bir, iki kişi.. İşverenler kendileri eğitim almak şartıyla, sağlık raporu hariç, iş sağlığı güvenliği hizmetlerini kendileri yerine getirebilir diye yasal düzenleme yapıldı. Şimdi, yönetmelik de tamamlandı ve uzaktan eğitim imkânı sağlandı. Bu çerçevede Anadolu Üniversitesi İle Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 


Arasında İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme İşbirliği protokolü imzalanmıştır. İmzalanan protokolle birlikte Anadolu Üniversitesi tarafından İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı düzenlenmiş olup başvurular internet üzerinden 28.12.2015- 15.01.2016 tarihleri arasında alınmaktadır. 

Herhangi bir mezuniyet şartı aranmamakla birlikte 18 yaşından büyük herkes programıma katılarak eğitim alabilmektedir. 

Ahmet Şenterzi, uzaktan eğitim alan az tehlikeli işyerlerindeki işverenlerin, iş güvenliği uzmanı ile sözleşme yapmasına gerek kalmayacağını hatırlatarak, kanuni düzenleme ile bu iş yerleri için aile hekiminin de sağlık raporu verebilmesi imkânının tanındığını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem