Esnafa milyonluk vurgun !

Meslek odalarından geldiklerini söyleyen dolandırıcıların esnaftan sahte makbuzla bağış altında milyonlarca lira vurgun yaptığı ortaya çıktı. Dernek ve oda başkanları bu vurgunculara karşı vatandaşın uyanık olması gerektiğini söyledi.Üyelik ve aidat ödeme

Esnafa milyonluk vurgun !

Meslek odalarından geldiklerini söyleyen dolandırıcıların esnaftan sahte makbuzla bağış altında milyonlarca lira vurgun yaptığı ortaya çıktı. Dernek ve oda başkanları bu vurgunculara karşı vatandaşın uyanık olması gerektiğini söyledi.

Üyelik ve aidat ödeme zorunluluğu bulunan oda ve bazı dernekler dolandırıcılara yeni iş kapısı oldu.

Star'ın haberine göre; aidatlarını ödemediklerinde haciz şoku dahi yaşayan esnafın bu durumundan faydalanan bazı fırsatçıların, sahte Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Eczacılar Birliği makbuzları ile ‘adres güncellemesi’ veya ‘dernek için bağış’ adı altında vatandaştan 50 ila 100 lira arasında para aldıkları ortaya çıktı. Dolandırıcılık yöntemi İTO’ya gelen şikayetler üzerine ortaya çıktı. Eminönü’nde esnaflık yapan Remzi Candan dernek bağışı için dükkanına gelen dolandırıcıları fark ederek şikayet ettiğini söyledi. Candan “Ellerinde çanta ve makbuz olan 2 düzgün giyimli adam TESK için bağış topladıklarını söylediler. Makbuzlar orijinal gibi duruyordu. TESK’i aradım ve böyle bir durum olmadığını söylediler” dedi.  İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar esnafı konuYla ilgili uyardı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar “TESK ve eski İTO logolarının yer aldığı bazı belgeler piyasada dolaşıyor. ‘Adres güncellemesi’ adı altında esnaftan 80 lira tahsilat yapıldığını öğrendik. Vatandaşımız ve esnafımız bu tür sahtekârlıklara gelmesin” diye konuştu.

"ESNAFIMIZ UYANIK OLMALI"

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de meslek odalarının makbuz yöntemi ile para toplamadıklarını belirterek “Esnafın uyanık olması lazım. Bu yolla milyonlarca lira vurgun yapılıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem