Esnafa 'kibar olalım' eğitimi!

İstanbul Anadolu Yakası Umum Pazarcı ve Seyyar Esnafları Odası, pazarcıların müşteri ilişkilerini artırmak ve müşterilere daha iyi hizmet vermelerini sağlamak amacıyla eğitim semineri düzenledi. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi toplantı salonunda düz

Esnafa 'kibar olalım' eğitimi!

İstanbul Anadolu Yakası Umum Pazarcı ve Seyyar Esnafları Odası, pazarcıların müşteri ilişkilerini artırmak ve müşterilere daha iyi hizmet vermelerini sağlamak amacıyla eğitim semineri düzenledi.

 

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi toplantı salonunda düzenlenen 1. eğitim seminerinde konuşan Oda Başkanı Mehmet Emin Yarar, esnaf ve vatandaş arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi ve pazar esnafının müşterilere daha iyi hizmet vermesini sağlamak amacıyla bu eğitimi verdiklerini söyledi.

 

Yarar, "Pazar esnafının halk bazındaki imajını kırmak ve eksikliklerini gidererek pazarcılık mesleğini daha iyi bir seviyeye yükseltmek istiyoruz" dedi.

 

Bundan sonra da bu eğitimleri geleneksel hale getirerek sürdüreceklerini kaydeden Yarar, "Pazarcılar, hizmetlerini daha üst noktaya taşıyabilir. Ben duyarlı davranarak pazara giriş çıkış saatlerine dikkat eden, müşteriye hizmeti en iyi şekilde yaparak onu velinimeti olarak gören, çöplerini bizim dağıttığımız çöp imha poşetlerine koyarak çevreye duyarlı olan esnafımızın, diğer arkadaşlara örnek olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

 

Pazarcılara yönelik seminer veren Okan Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Ateş Kıvılcım, pazar esnafının alışılmış, standart değerlerin üzerinde, yeni modern anlayışla halka hizmet vermesi ve halkı mutlu etmesi gerektiğini söyledi.

 

Kıvılcım, pazarcıyı bir gıda veya gıda dışı ürünü kendisine tahsis edilen alanda bir tezgah üzerinde, bir bedel karşılığında müşteriye uygun ürün ve hizmet anlayışı içinde sunan bir sanatkar olarak tarif etmek gerektiğini belirterek, müşterinin de pazarcının sunduğu ürün ve hizmeti bedel ödeyerek satın alan kişi olduğunu kaydetti.

 

Bu kapsamda müşterinin en iyi ürünü, en iyi hizmeti kim sunuyorsa onu tercih edeceğini vurgulayan Kıvılcım, "Müşteri, güvenmek, ilgilenilmek, değer verilmek ister. Müşteri ayrıca hatasız, özenli ve kaliteli hizmet bekler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem