Eskişehir'de planör kazası: 2 ölü

Eskişehir'in İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumu tesislerinde uçuş yapan şampiyon planörler, piste sert inişin ardından takla atan aracın altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Eskişehir'deki Planör Şampiyonası'nda geçen yıl birinci olan eğitmen Metin Özbe

Eskişehir'de planör kazası: 2 ölü

Eskişehir'in İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumu tesislerinde uçuş yapan şampiyon planörler, piste sert inişin ardından takla atan aracın altında kalarak hayatlarını kaybettiler.

Eskişehir'deki Planör Şampiyonası'nda geçen yıl birinci olan eğitmen Metin Özbey (40) ve eğitmen Semih Uzunlar (22) öğle saatlerinde rutin uçuşa çıktılar. Eğitim döneminin başladığı Türk Kuşu Eğitim Tesislerinde görevli eğitmen olarak çalışan Metin Özbey, Semih Uzunlarla birlikte saat 14 sıralarında uçuşlarını yaptı. Piste sert iniş yapan planör, çarpmanın etkisi ile piste takla atttı. Ters dönen planörün altında kalan Metin Özbey (40) pistin üzerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Semih Uzunlar ise ambülansla Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıllarda birinciliği olan Metin Özbey ile Semih Uzunlar'ın ölümü planör camiasını üzüntüye boğdu.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Hava Kurumu, kazayla alakalı inceleme başlattı. Babası Albay olan Semih Uzunlar'ın cenazesinin de Osmangazi Üniversitesi'nden ailesine teslim edileceği öğrenildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler