Eski emniyet müdürü Ergüder suçlamaları reddetti

"Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas" davasında ilk kez savunma yapan eski emniyet müdürü Tufan Ergüder, "Gülen cemaatini 28 Şubat'taki yayınlardan bilirim" diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. "Tahşiyeciler" olarak bilinen gruba kumpas kurdukları idd

Eski emniyet müdürü Ergüder suçlamaları reddetti

"Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas" davasında ilk kez savunma yapan eski emniyet müdürü Tufan Ergüder, "Gülen cemaatini 28 Şubat'taki yayınlardan bilirim" diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti.

"Tahşiyeciler" olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Davanın bugünkü celsesi, İstanbul Adalet Sarayı'nın 1'inci katında iki salonun birleştirilmesiyle oluşan yeni mahkeme salonunda gerçekleşti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti iddianamenin okunması aşamasının bittiğini hatırlatarak ifade işlemine geçileceğini belirtti. Duruşmada ilk olarak tutuksuz yargılanan eski emniyet müdürü Tufan Ergüder'in savunmasına geçildi.

İddianamede adının bir başta bir de sonda ceza talep edilirken geçtiğini kaydeden sanık Ergüder, "Başkaca bir suç eylem isnadı yok. 34 yıl devletime bağlı oldum, görevimi yaparken başka bir yapıdan talimat almadım. Bu ülkede örgütlü suçları en iyi bilenlerdenim. Görevim boyunca milletimin menfaatine çalıştım. Gülen cemaatini 28 Şubat'taki yayınlardan bilirim ama benim uzmanlık alanım değil. Benim uzmanlık alanım silahlı, yıkıcı, bölücü örgütlerdir. Bu dosyada tek bir imzam yoktur" şeklinde konuştu.

DURUŞMA YARIN DEVAM EDECEK

Ergüder'in savunma yaptığı esnada duruşma savcısı Evliya Çalışkan, "Terör Şube ile İstihbarat Şube birlikte operasyona çıkarken size bilgi veriliyor mu" şeklinde soru sordu. Ergüder, "Mutlaka bilgi veriliyordur ama ben hatırlamıyorum" yanıtını verdi. Duruşma yarın saat 10.00'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem