Eşinden etkilenip Müslüman oldu

 Osmaniye Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde konuşan Nicole Stephanie, Osmaniyeli Murtaza Turşucu ile 2004 yılında Almanya'nın Freiburg kentinde öğrenciyken tanışıp, evlendiğini söyledi. Evlendiğinden beri eşinin namaz kılmasından, Almanya'da ikame

Eşinden etkilenip Müslüman oldu

 

Osmaniye Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde konuşan Nicole Stephanie, Osmaniyeli Murtaza Turşucu ile 2004 yılında Almanya'nın Freiburg kentinde öğrenciyken tanışıp, evlendiğini söyledi.
 
Evlendiğinden beri eşinin namaz kılmasından, Almanya'da ikamet eden Müslüman komşularından ve İslamiyetle ilgili okuduğu kitaplardan etkilendiğini belirten Stephanie, kendi isteğiyle İslam dinini seçtiğini, bu konuda eşinden herhangi bir baskı görmediğini dile getirdi.
 
Müftü Vekili Abdulhamit Öveç ise İslam dini adına çok anlamlı bir ana şahitlik ettiğini ve bu durumdan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
"Şimdi tertemiz, yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslam dinini kabul ettiğiniz andan itibaren, geçmiş günahlarınızı Allah'ın bağışladığını, yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed müjdelemektedir. (Biliniz ki, insanların yanılarak yapacağı günahları, ancak Allah affeder.) Bunun için ona yalvararak tövbe ve bağış istenerek af dilenilir. O kullarına çok yakındır. Dualarınızı tövbelerinizi kabul eder."
 
Daha sonra Nicole Stephanie, Müftü Vekili Öveç ve diğer şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.
 
Müftü Vekili Öveç, Nicole Stephanie Turşucu'ya "ihtida belgesi" ile İslam ilmihali ve Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler