Esenyurt'ta fabrika yangını

 Esenyurt Kıraç Namık Kemal Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan mobilya aksesuarı üretimi yapan, yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğünde 5 katlı Samet Kalıp ve Madeni Eşya Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangını söndürmek için çevre ilçelerden ço

Esenyurt'ta fabrika yangını

 Esenyurt Kıraç Namık Kemal Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan mobilya aksesuarı üretimi yapan, yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğünde 5 katlı Samet Kalıp ve Madeni Eşya Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangını söndürmek için çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede bulundu. Yangın, bir saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Binayı, soğutma çalışmaları devam ediyor.
      
İtfaiye ekipleri, fabrikada mahsur kalan bir kişiyi de kurtardı. Sağlık ekiplerinin binanın içindeki ilk müdahalesinin ardından yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
      
Bu arada, yangın sırasında yoğun dumandan etkilenen itfaiye görevlileri ambulanslarda tedavi edildi.
 
1 İŞÇİ KURTARILDI, 6 İTFAİYECİ HARARETTEN ETKİLENDİ
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenyurt’taki fabrika yangınıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Esenyurt Kıraç Atatürk Mahallesi’nde bir plastik fabrikasından çıkan yangın istanbul İtfaiyesini alarma geçirdi. Saat 06.07’de alınan bir ihbarla yangın bölgesine giden Kıraç itfaiye grubu, 5 dakika içinde müdahaleye başladı. Alevlerin kimyevi maddelerin patlamasıyla kısa sürede yayılması üzerine, ilk giden ekip diğer gruplardan takviye istedi. Kısa sürede alarma geçen İstanbul İtfaiyesi bölgedeki tüm grup ve müfrezelerdeki ekipleri yangın bölgesine sevk etti. Her katı 4 bin m2 olan 4 katlı binadaki yangına tüm ekipler müdahale etmeye başladı" denildi.
 
"144 PERSONEL 60 ARAÇ"
 
Alınan bilgiler doğrultusunda bir işçinin zemin katta mahsur kaldığının öğrenildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
 "Alevlerin bastırılmasının yanı sıra özel bir ekip oluşturularak yanan binasın alt katlarında arama çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 2 saat sonra zemin katta Tanju Uğur isimli işçiye ulaşıldı. İtfaiye ekipleri kendi oksijen maskelerini çıkartarak işçiye temiz hava sağladı. Bir süre sonra Tanju Uğur’un dumandan etkilendiği, baygın olduğu ancak yaşadığı anlaşılınca yeni bir oksijen tüpü getirtilerek temiz hava verilerek ilk müdahale yapıldı. Uğur daha sonra hafif yaralı olarak alevlerin arasından çıkartıldı. Hastaneye kaldırılan Uğur’un durumunun iyi olduğu öğrenildi. Alevlerin bastırılması için yapılan çalışmalar sırasında 6 itfaiyeci de aşırı sıcaktan etkilenerek ambulanslarda tedavi altına alındı."
 
Açıklamada, yangın söndürme çalışmalarına Kıraç, Avcılar, Beylikdüzü, Beykent, Mimarsinan, Bakırköy, Hadımköy, Şişli, Başakşehir, Seyrantepe, Bahçeşehir, Turgut Reis, Çatalca, Fatih, Arnavutköy, Kartal, Çanta, Silivri, Selimpaşa İtfaiye gruplarının 144 personel 60 araç ile kaltıldığı bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem