Esed müslümanları birbirine düşürdü

 Suriye'nin İdlib kentine bağlı Harim kasabasında, iki ay süren çatışmaların ardından muhaliflerin eline geçen kale, AA muhabiri tarafından görüntülendi. Çatışmalar nedeniyle harabeye dönen kalede, çoğu yaralı ele geçirilen 150 civarında Esed askeri tedav

Esed müslümanları birbirine düşürdü

 

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Harim kasabasında, iki ay süren çatışmaların ardından muhaliflerin eline geçen kale, AA muhabiri tarafından görüntülendi. Çatışmalar nedeniyle harabeye dönen kalede, çoğu yaralı ele geçirilen 150 civarında Esed askeri tedavi ediliyor.
 
Daha önce Esed'e bağlı yaklaşık bin 200 askerin konuşlandığı, kasabaya en hakim noktada yer alan kaleden Esed askerlerinin açtığı ateşlerle, yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği, birçok evin de bombalandığı belirtiliyor.
 
ÖSO askerlerinden Abdulminem Sebag Ebu Fadıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harim kalesinin 3 ay boyunca Esed güçlerinin elinde olduğunu, burada yeme, içme, banyo gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.
 
Yaklaşık bir hafta önce de kalenin kontrolünü ele geçirdiklerini belirten Ebu Fadıl, şöyle devam etti:
 
''Esed askerleri ve Şebbiha üyeleri 2 ay boyunca işte bu kaleden halkı kurşun yağmuruna tuttu. Küçük büyük demeden yüzlerce insanı kaleden açtıkları ateşlerle katlettiler. Kimseyi evine yaklaştırmadılar. İnsanlar korkularından evlerinden dışarı çıkamadı. Halkın evini soyarak yiyeceklerini, eşyalarını çaldılar, kaleye çıkardılar. Burada çaldıkları mazlemelerle yemeklerini yaptılar. Ama biz Allah'ın izniyle bu kaleyi onların elinden aldık.''
 
-''Sıra Şam'da''-
 
ÖSO'dan bir başka asker Mur-el Sellet ise kalede şu an hiçbir Esed askerinin bulunmadığını, hepsini yakaladıklarını, Harim'i onların ellerinden aldıklarını söyledi.
 
ÖSO'nun iyice güçlendiğini, İdlib'e ait birçok yeri ele geçirdiklerini ifade eden Sellet, ''Artık sıra Şam'a geldi. Her geçen gün daha da güçleniyoruz ve başta sınır olmak üzere iç bölgelerde birçok noktada kontrolü sağladık. Bundan sonra sıra her gün katliamların olduğu Şam'da. Oranın kontrolünü ele geçirmek için mücadele edeceğiz'' dedi.
 
-''Kardeşlerimize silah tuttuğumuz için bin pişmanız-''
 
Ele geçirilen Esed askerleri, kalenin hemen altındaki binada tutuluyor. Askerlerden yaralı olanlar tedavi ediliyor.
 
Çatışmalar sırasında yaralanan ve muhaliflerin yardımıyla ambulansla hastaneye götürülen Suriye ordusu askerlerinden Hacı Salih, halkına silah tuttuğu için pişman olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
''Neden savaştığımızı bile bilmiyoruz. Esed yönetimi biz Müslümanları birbirimize düşürdü. Buradan herkese sesleniyorum; kardeş kardeşe silah çekmesin. Buna zorlananlar, imkanı olan varsa kaçsın. Çünkü bu savaşın sonu yok. Bize burada kesinlikle esir muamelesi yapmıyorlar. Esed'in bize yapmadığı iyiliği onlardan gördük. Allah onların yanında olsun.''
 
-''Yaralı halde bizi camiye bıraktılar''-
 
Yaralı bir başka asker ise silah arkadaşlarının, kendilerini yaralı bir şekilde camiye bıraktığını, resmen ölüme terk ettiklerini kaydetti.
 
Muhaliflerin kendilerine sahip çıkarak tedavileri için hastaneye kaldırılmalarına yardımcı olduğunu ifade eden asker, yaptıklarından çok pişman olduğunu, muhaliflerin kendilerine çok iyi davrandığını söyledi.
 
ÖSO askeri Haysan Fadil İgneymi de, yakaladıkları Esed askerlerinin birçoğunun yaralı olduğunu ve onların tedavilerini yaptırdıklarını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem