Esad'ın yeni planı bu mu ?

Suriye’de hafta sonu yaklaşık 200 kişinin katledilmesi ve çatışmaların başkent Şam’a ulaşması Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceği hakkında soru işaretlerini artırırken, ülkenin bölüneceği söylentileri de ayyuka çıktı. Esad yönetiminin Şam’ın düşmesi dur

Esad'ın yeni planı bu mu ?

Suriye’de hafta sonu yaklaşık 200 kişinin katledilmesi ve çatışmaların başkent Şam’a ulaşması Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceği hakkında soru işaretlerini artırırken, ülkenin bölüneceği söylentileri de ayyuka çıktı.

 

Esad yönetiminin Şam’ın düşmesi durumunda Akdeniz kıyısından Ensariye Dağları’na kadar uzanan, Lazkiye ve Tartus kentlerini de içine alan, Alevi nüfusun çoğunlukta olduğu bölgede bir Alevi devleti kuracağı iddiaları daha önce de gündeme gelmişti. Ancak Beşar Esad’ın babası ve selefi Hafız Esad’a 21 yıl süreyle başkan yardımcılığı yapan, o ölünce de Beşar Esad seçilene kadar vekâleten Cumhurbaşkanı olan Abdülhalim Haddam ortaya yeni bir iddia attı.

 

Beşar Esad’la arası açıldıktan sonra 2005’te Paris’e sürgüne gönderilen Haddam, İspanyol El Pais gazetesine yaptığı açıklamada, “Şam yönetiminin füzelerini ve stratejik silahlarını, bu bölgeye naklettiğini” iddia etti. “Yakın bir gelecekte Alevi devleti kurulması kesin” diyen Haddam, rejimin isyancılarla savaşmak için tanklarını ve ağır makineli tüfekleri ise ‘şimdilik’ bu bölgeye taşımadığını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem