Esad'ın firari sağ kolu Ankara'da

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhaliflerin safına geçen Suriyeli General Menaf Tlas'ı, Ankara'da kabul etti.Davutoğlu ile Tlas, Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Davutoğlu ve Tlas birlikte iftar yaptı.Muhalif kaynak

Esad'ın firari sağ kolu Ankara'da

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhaliflerin safına geçen Suriyeli General Menaf Tlas'ı, Ankara'da kabul etti.

Davutoğlu ile Tlas, Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Davutoğlu ve Tlas birlikte iftar yaptı.

Muhalif kaynaklar, Hafız Esed döneminin Savunma Bakanı Mustafa Abdulkadir Tlas'ın oğlu, Cumhuriyet Muhafız Birliği 105. Alay Komutanı Tuğgeneral Menaf Tlas'ın, temmuz başında birliğinden ayrılarak ülkeyi terk ettiğini bildirmişti.

Tlas, sivillerin zarar görmemesi için Harasta ve Duma'da rejim güçleri ve muhalifler arasında arabuluculuk yaparak her iki silahlı gücün bölgeden ayrılmasını sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler