Esad'ın askerleri 50 sivili katletti

Suriyeli aktivistler, Suriye ordusunun Humus kentine yönelik başlattığı operasyonun bugün de şiddetli bir şekilde devam ettiğini ve operasyonlarda 50 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR Suriye Milli Konseyi'nden Reuters'e yapıl

Esad'ın askerleri 50 sivili katletti

Suriyeli aktivistler, Suriye ordusunun Humus kentine yönelik başlattığı operasyonun bugün de şiddetli bir şekilde devam ettiğini ve operasyonlarda 50 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
Suriye Milli Konseyi'nden Reuters'e yapılan açıklamada, ölenlerin çoğunluğunun siviller olduğu belirtildi.

Suriyeli muhalif aktivistlerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden duyurdukları bilgilere göre, özellikle Humus'un Bayyada, Bab Amro ve El İnşaat bölgelerinde şiddetli operasyonların devam ettiği, kentten sürekli patlama ve top atışı sesleri duyulduğu ve 50 kişinin öldüğü kaydedildi.

MUHALİFLER ENDİŞELİ
Aktivistler, Humus kentinin yanı sıra Halep ilinin bazı bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade ediyor.

Suriyeli muhalifler, Suriye ordusunun iki gün önce Halidiye bölgesinde düzenlediği şiddetli operasyonlarda 300'den fazla kişinin öldüğünü aktarmış, Suriye yönetimi ise bunu reddederek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin oturumu öncesinde uluslararası kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem