Esad Türkiye'yi BM'ye şikayetti

Suriye yönetimi, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Mısır'ı terörist olarak nitelendirdiği muhalifleri desteklemek  ve "bölgedeki barış ve güven ortamını tehdit ettikleri" iddiasıyla BM'ye  şikayet etti. Suriye resmi  haber  ajansı SANA'da yer alan habere

Esad Türkiye'yi BM'ye şikayetti
Suriye yönetimi, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Mısır'ı terörist olarak nitelendirdiği muhalifleri desteklemek  ve "bölgedeki barış ve güven ortamını tehdit ettikleri" iddiasıyla BM'ye  şikayet etti.
 
Suriye resmi  haber  ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mektuplarda, bir çok ülkedeki Müslüman din alimini terörü teşvik etmekle suçladı.
 
Bakanlık,  Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi, Suudi  Arabistanlı vaiz Muhammed El Ureyfi ve Abdulaziz Abdullah Ali Eş Şeyh,  Mısır Sünni Alimler Birliği Başkanı Safvet Hicazi, Mısırlı vaiz Muhammed  Hassan, Kuveytli Şafi Sultan el-Acemi gibi isimlerin olduğu listede söz  konusu alimlerin cihad çağrısı yaptığı illeri sürüldü.
 
Bakanlık,  bahsi geçen alimlerin çıkardıkları radikal fetvalar ve hükümlerle  direkt olarak El Kaide terör örgütü ve benzeri örgütlere hizmet ettiğini  öne sürdü.
 
Suriye yönetimi gönderdiği şikayet mektuplarında adı  geçen din alimlerinin arkasında Türkiye'nin yanı sıra Katar, Suudi  Arabistan ve Mısır'ın olduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler