Esad ile ilgili tüyler ürpertici iddia

 Suriye 'de sivillere karşı yine dehşete düşüren bir saldırı düzenlendi. Kimyasal silahların kullanıldığı öne sürülen saldırıda, çok sayıda insanın öldüğü belirtildi. İddiaya göre, Lübnan sınırı yakınındaki kimyasal silahlar, Hizbullah Lideri Hasan Nasral

Esad ile ilgili tüyler ürpertici iddia

 

Suriye 'de sivillere karşı yine dehşete düşüren bir saldırı düzenlendi. Kimyasal silahların kullanıldığı öne sürülen saldırıda, çok sayıda insanın öldüğü belirtildi.

 

İddiaya göre, Lübnan sınırı yakınındaki kimyasal silahlar, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'a teslim edilmek üzere yola çıktı. Silah sevkiyatını gören Suriyeli muhalifler, buna engel olmak istedi. Ancak Esed'in eli kanlı ordusu, kimyasal silahları kullanmaktan çekinmedi.

 

Öte yandan Suriye Muhalif Ulusal Konseyi Başkanı Doktor Abdulbasit Seyda da bu olayı doğrular nitelikte bir açıklama yaparak, Esed'in bazı kentlerde kimyasal silah kullanmaya başladığı bilgisinin kendilerine iletildiğini söyledi.

 

Suriye'de yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerle görüşmek için Hatay'a gelen Suriye Muhalif Ulusal Konseyi Başkanı Doktor Abdulbasit Seyda temaslarının ardından basın toplantısı düzenledi.

 

Seyda öncelikle temasları hakkında bilgi vererek Apaydın Çadır Kampta kalan Suriye Ordusundan ayrılıp Özgür Suriye Ordusu saflarına katılan askerlerle son durumu değerlendirdiklerini söyledi.

 

Seyda ayrıca Suriye'deki çatışmalarda yaralı olarak Türkiye'ye getirilen yaralılarla görüştüklerini aktararak "Yaralılarımızla sohbet ettik. Gördük ki Suriye'de kullanılması yasak olan silahlar ve bombalar kullanılıyor. Suriye rejimi halkına bomba yağdırıyor. Helikopterlerle evlerini vuruyor. Suriye bir afet bölgesidir. Acilen bu afete müdahale edilmelidir" dedi.

 

Esed’den ölümcül talimat


Esed yönetiminin son dönemde artan biçimde PKK’ya doğrudan destek vermeye başladığı tespit edilirken, terör örgütüyle mücadele eden kurumlar arasında yeralan Jandarma Genel Komutanlığı, kısa süre önce EGM’ye gönderdiği raporda, örgütün Suriye’deki varlığı, üslenmesi ve destekçileri konusundaki tespitlerini sıraladı.

 

Raporda, Esed yönetiminin, emrindeki Suriye Gizli Servisi El Muhaberat’a, “ülkede faaliyet gösteren PKK’ya silah ve mühimmat desteğinde bulunması” yönünde talimat verdiğinin saptandığı belirtildi.

 

2 ayrı silah depoları var


Bu destek sonrasında terör örgütünün, Ayn Al Arap ve Afrin bölgelerinde silah depolarının oluşturulduğu da vurgulanan raporda, Haseki bölgesi ve çevresinde, sayıları 200’ü bulan PKK’lının faaliyetlerini “Halk Kitleleri” adı altında devam ettirdiği kaydedildi.

 

Bu çerçevede örgütün; Afrin, Resul Ayn, Ayn Al Arap, Halep, Kamışlı ve Dirbesiye bölgelerinde Halk Kitleleri faaliyetleri yürüttüğü belirlendi.

 

Suriye’de örgütün henüz bir askeri kampının olmadığı bilgisine verilen raporda, buna karşın Halep ve Şeyh Mahsat bölgelerindeki Kürt siyasi evlerinde, PKK’lılara siyasi eğitim verildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem