Erzurum'da 58 bayrak göklerde!

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na katılan 58 ülkenin bayraklarının, Oyunlar Köyü’ndeki tören alanında göndere çekilmesi tamamlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu Yerleşkesi içinde yer alan Oyunlar Köyü’ndeki bayrak alanında, k

Erzurum'da 58 bayrak göklerde!

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na katılan 58 ülkenin bayraklarının, Oyunlar Köyü’ndeki tören alanında göndere çekilmesi tamamlandı.

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu Yerleşkesi içinde yer alan Oyunlar Köyü’ndeki bayrak alanında, kafililerin geliş sırasında göre ülke bayrakları sırayla göndere çekildi. FISU marşının çalınmasıyla başlanan törenlerde renkli görüntüler yaşanırken, oyunlar köyü yetkilileri kafilelere "Erzurum’a hoşgeldiniz" diyerek, tüm sporcu ve yöneticilere günün 24 saati hizmet vereceklerini söylediler.

 

Tören alanının yanına kurulan dev ekranda da oyunlar için yapılan tesislerin yanı sıra Erzurum’u ve Türkiye’yi tanıtıcı sinevizyon gösterileri de yapılıyor.

 

RUSYA YASTA

 

Moskova’daki Domodedova Havaalanı’ndaki intihar saldırısı nedeniyle Rusya’nın bayrağı 3 gün süreyle yarıya indirildi.

 

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın buz hokeyi maçlarıyla resmen başlamasının ardından Rusya bayrağı da gönderdeki yerini aldı.

 

SPORCULAR MUTLU

 

58 ülkeden, 3 bine yakın sporcu ve yönetici oyunlar köyünde tanışma ve kaynaşma imkanı da buluyor.

 

Oyunlar köyünde sporcuların antrenman ve yarışma dışındaki zamanlarını hoşça geçirmeleri için bir eğlence merkezi de yer alıyor. Burada sporcuların eğlenmeleri için çeşitli aktiviteler düzenlenirken, konserler veriliyor, gösteriler sahneleniyor. Köyde ayrıca sinema ile bowling ve bilardo salonu da yer alıyor.

 

Sporcu ve yöneticiler, bir yandan oyunlarda başarılı olup madalya almanın hesaplarını yaparken, köydeki etkinlikler sırasında birbirleriyle kaynaşıp, dostluklar kuruyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem