Eroğlu’ndan çiftçiye müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yapacağımız göletlerle modern sulama sistemi olacak. Dekar başına 500 lira çiftçinin cebine para girecek" dedi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Manisa’da STK’larla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen kah

Eroğlu’ndan çiftçiye müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yapacağımız göletlerle modern sulama sistemi olacak. Dekar başına 500 lira çiftçinin cebine para girecek" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Manisa’da STK’larla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Yapılan kahvaltının ardından konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, adaylık süreci kapsamında hazırladığı projelerin bazılarının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından destekleneceğini söyledi. Tanrıverdi, "Spil Dağı’ndan bir türlü faydalanamayız. Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün projesiyle Sayın Bakanımızın talimatlarıyla oluşturulmuş projeyle Spil Dağı’yla kucaklaşacağız. Bu ve benzeri projelerin gerçekleşmesi Manisamızın Ankara’yla el ele tutuşabilmesine bağlıdır. Ankara’yla el ele tutuşan Manisa daha çabuk gelişecektir" diye konuştu.

Tanrıverdi’nin ardından konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi tarafından hazırlanmış projelerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini belirterek, "Gediz projesini gördüğüm zaman gurur duydum. Manisa’ya deniz getirecek anlaşılan. Bu projeyi Afyon’da da yaptık. Hüseyin bey bütün Türkiye’yi geziyor her yerden bir şeyler kapıyor. Katı atıklardan da bir şey kapmış. Şu anda katı atık bertaraf tesisleri için ormanda da yer verebiliriz. Gediz’le ilgili olarak da her türlü desteği vereceğiz. Mesuliyet belediyeye ait. Kendimize ait bütün işleri yaptık. Ama maalesef diğerleri yapmayınca genel müdürüme talimat verdim projesi bitti. Katı atık bertaraf tesisinin projesini ben göreceğim. Manisa çok daha güzel olabilir. Bu bölgenin hatta dünyanın yıldızı olabilir. Böyle bir dağı değerlendirmemek büyük bir kayıp olur diye düşünüyorum. Herkesin görüşünü almak gibi bir düşüncemiz var. Oranın alt yapısı bittikten sonra projelerini hazırlayacağız" dedi.

"9.2 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

Manisa’da 371 milyon liralık 39 projenin temellerini atmak üzere geldiğini hatırlatan Eroğlu, "Bin günde bin gölet kapsamında göletler yapıyoruz. Manisa için 45 gölet için pazarlık yapmışlardı. Manisa’ya normalde 13 gölet düşüyordu 52 gölet yapacağız. 25’i bu sene bitiyor. Bu gün de geri kalanının da temelini atacağız. 263 milyon liralık temel atacağız. Biz Manisa için ne gerekiyorsa yaparız. Bir şeyi başarmak için önce niyet etmek gerekiyor, sonra şevk ve heyecan gerekiyor. Hüseyin beyde bunu gördüm ben. Hükümet olarak biz 9,2 milyar lira yatırım yaptık. Bu seneyle birlikte 10 milyar lirayı aşacak. Bütün dereleri ıslah edeceğiz. Yapacağımız göletlerle modern sulama sistemi olacak. Dekar başına 500 lira çiftçinin cebine para girecek. Manisa’yı dünyaya gıda üreten üs haline getirebiliriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler