"Ermenilerin katliamını dünya duymalı"

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Erestun Mehdiyev, “Ermenilerin yaptığı katliamı ve cinayetleri yüzlerine vurmalı ve bütün dünyaya duyurmalıyız” dedi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) Türk Dünyası Araştırma Topluluğu(TÜDAT) ve Uluslararası İ

"Ermenilerin katliamını dünya duymalı"

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Erestun Mehdiyev, “Ermenilerin yaptığı katliamı ve cinayetleri yüzlerine vurmalı ve bütün dünyaya duyurmalıyız” dedi. 

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) Türk Dünyası Araştırma Topluluğu(TÜDAT) ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından “Karabağ’ın İşgali ve Hocalı Katliamı” başlıklı konferans düzenlendi. OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Erestun Mehdiyev, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dursun Hasanov, Tarihçi Prof. Dr. Hacı Hasanov, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Şenol Eren, Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya, Karabağ şahidi olan Almaz Hasanova ve Muhammed Nağıyev katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta bir konuşma yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Erestun Mehdiyev, “Burada o kanlı olayın şahidi olan insanlar var aramızda. Ermeniler insanlığa sığmayan vahşilik içinde insanlarımızı öldürdüler. Bütün uzuvlarını keserek, kafasını, derisini, kollarını keserek insanlarımızı katlettiler. Neden bu facia oldu? Niye biz insanlarımızı koruyamadık? O zamanlar yeni yeni güçlenmeye başlamıştık. Diğer taraftan bizim insanlarımız uzun zamanlar boyu birlikte yaşadığı derdini, kederini birlikte bölüştüğü Azerbaycan’ın suyunu içip yemeğini yiyen Ermenilerle vaziyetin bu derece gerginleşeceğine ve o güne kadar birlikte yaşamış olan insanlarımız Ermenilerin bu kadar gaddarca bir tutum içine gireceğine inanmıyorlardı. Geçmişte Osmanlı Devleti de 1. Dünya Savaşı’nda zor duruma düştüğünde Avrupa’ya, Rusya’ya karşı savaştığı bir zamanda Ermeniler Osmanlı’ya ihanet etmişlerdir. Osmanlı’yı arkadan vurmuşlardır. Ermeniler dünyada ‘Ermeni soykırımı’ iddiası yalanını söyleyerek yalancı gözyaşlarıyla bu yalanı bütün dünyaya inandırmaya çalışıyorlar. Bu Ermeniler Hocalı’da katliam yapan Ermenilerin varisleridir. Hocalı’da Ermeni güçlerine öncülük eden Serj Sarkisyan bugün Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı oluyor. Dağlık Karabağ’da Ermeni komutanı olan Seyran Ohanyan bugün Ermeni Savunma Bakanı oluyor. Dağlık Karabağ’da Ermenilerin bu fitnekar siyasetini yöneten, rehberlik eden Robert Kocharyan Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı oluyor. Bu insanlar bugün sahte, uydurma büyük Ermenistan hayata geçirmeye çalışıyorlar. Hocalı’da Ermeni güçlerine öncülük eden bugün Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan yaptığı bir açıklamada itiraf ediyor ki ‘Hocalı’ya kadar Azerbaycanlılar düşünüyorlardı ki biz onlarla şaka yapıyoruz, bu düşünceleri dağıtmak gerekiyordu ve Hocalı’da biz bu düşünceleri dağıttık.’ Bu Serj Sarkisyan’ın itirafıdır. Biz onların bu gaddarca tutum içine gireceğine inanmadık ama onlar bu adımı attılar. Ermeniler bugün dediğim gibi bütün dünyada kapı kapı gezerek, sahte gözyaşları akıtarak sahte, uydurma Ermeni soykırımı iddialarını kabul ettirmek için 2017’ye hazırlanıyorlar. Bu tepkiler hem Azerbaycan’a karşı hem Türkiye’ye karşıdır. Ermeniler asırlar boyunca içlerinde yaşadıkları Türklere karşı nefretlerini asılsız iddialarla kabullendirmeye çalışıyorlar. Bugünkü konferansımızda da bu iddialara karşı hakikatleri ortaya koyarak sesimizi duyurmak için toplandık. Bugün biz bütün imkanlarımızdan faydalanmalıyız. Bugün gençlerimiz böyle bir konferansta bulunarak bu fikirlere sadık olduğunu gösterip, nesilden nesile yaşadığımız acıları ve gerçekleri taşıyacaklardır. Bugün biz Ermenilerin yapmış olduğu katliamı ve cinayetleri yüzlerine vurmalı ve bütün dünyaya duyurmalıyız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem