Ermeni Meselesi yalanı

Haber61 – Editör Notu – Türkiye uzun zamandır Avrupa Birliğine girme cabası gösterirken bugün şok bir olay ile karşı karşıya kaldı. Avrupa Parlamentosu, Türklerin yapmadığı bir suçlama ile karşı karşıya geldi.  İşte Gündemdeki Ermeni sorunu ile alakalı de

Ermeni Meselesi yalanı

Haber61 – Editör Notu – Türkiye uzun zamandır Avrupa Birliğine girme cabası gösterirken bugün şok bir olay ile karşı karşıya kaldı. Avrupa Parlamentosu, Türklerin yapmadığı bir suçlama ile karşı karşıya geldi.  İşte Gündemdeki Ermeni sorunu ile alakalı derlenen haber.

AP'DE ERMENİ TASARISI KABUL EDİLDİ

Avrupa Parlamentosu (AP) 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etti. AP genel kurulundaki oylamada karar metnine, kabul edilen değişiklik önergeleriyle, Papa Franciscus'un Ermeni iddialarını destekleyen açıklamaları dahil edildi. Önergede "Avrupa Parlamentosu Papa Franciscus'un Ermeni soykırımının yüzüncü yılı hürmetine 12 Nisan'da barış ve uzlaşma ruhu içinde verdiği mesajı takdir etmektedir" ifadesi yer aldı. AP'nin bağlayıcı nitelik taşımayan, tutum beyanı niteliğindeki kararda 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirilerek, Türkiye'ye geçmişiyle yüzleşmesi ve 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını kabul etmesi çağrısı yapıldı. Kararda Türkiye ve Ermenistan'a 2009 yılında imzalanan protokolleri "ön koşulsuz onaylayarak ve uygulayarak ve sınırı açarak" ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerlemeleri tavsiye edildi. Kararda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun 1915 olaylarına ilişkin Ermeniler'in acılarının paylaşıldığı yönündeki açıklamalarının "memnuniyetle karşılandığı" ifade edildi. AP'nin karar tasarısının Türkiye için bağlayıcılığı bulunmuyor. Avrupa Birliği'nde alınan kararla dünya genelinde yapılan bütün soykırımlar için bir gün belirlenerek, o günün soykırımları anma günü olarak kararlaştırılması öngörüldü.

AP’NİN YAPMIŞ OLDUĞU BU KÜSTAH TAVIR SONRASI SİYASİLERDEN AÇIKLAMALAR GELDİ.

BAHÇELİ'DEN AP'YE SERT ELEŞTİRİ! – Devamı diğer sayfada -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Avrupa Parlamentosu'nda 'Ermeni Soykırımı' tasarısının kabul edilmesini sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, "Erdoğan ve Davutoğlu'nun sözde soykırım yalanına dolambaçlı sözlerle umut vermesi bugünkü karanlık tablonun esas ve asıl azmettiricisidir. "Türk milleti ağır bir tehdit ve şantaj çemberinin içine alınmıştır. Avrupa Parlamentosu'nun kararı tarihi gerçeklere, uluslararası hukuka, insanlık vicdanına aykırı olup paçavradan farksızdır" dedi.

"ORTADA BİR GOYGOYCULUK VARSA BU ÖNCE AKP'NİN SİYASET RUHUNDA ARANMALIDIR"

Bahçeli konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "AKP'nin "Tarihle yüzleştik, tabuları yıktık, ön aldık, ezberleri bozduk" açıklamaları soykırım lobisini heves ve heyecana boğmuş, maalesef böylesi bir dramatik neticenin ortaya çıkmasına zemin açmıştır. Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl yayımladığı zillet dolu özür mektubu, Davutoğlu'nun Ermenilere verdiği sıcak mesajlar bumerang gibi dönmüş ve Türkiye'yi vurmuştur. Ortada bir goygoyculuk varsa bu önce AKP'nin siyaset ruhunda aranmalıdır. Avrupa Parlamentosu'nun cehalet ve dalalet kokan cüretkar ve tek yanlı hasmane tavrı meşru olmadığı gibi adil ve isabetli de değerlendirilemeyecektir. Erdoğan ve Davutoğlu'nun sözde soykırım yalanına dolambaçlı sözlerle umut vermesi bugünkü karanlık tablonun esas ve asıl azmettiricisidir" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİ AĞIR BİR TEHDİT VE ŞANTAJ ÇEMBERİNİN İÇİNE ALINMIŞTIR"

Bahçeli, "Bu yüzden Türk milleti ağır bir tehdit ve şantaj çemberinin içine alınmıştır. Bunun yanı sıra çok cepheli sürdürülen tahrik ve saldırı oklarının hedefi yapılmıştır" dedi.

"AP'DE ALINAN KARAR TARİHİ GERÇEKLERE, ULUSLARARASI HUKUKA, İNSANLIK VİCDANINA AYKIRI OLUP PAÇAVRADAN FARKSIZDIR"

Bahçeli, "Bu itibarla Avrupa Parlamentosu'nun (AP) kararı tarihi gerçeklere, uluslararası hukuka, insanlık vicdanına aykırı olup paçavradan farksızdır" dedi.

 

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI: “AP’NİN KARARI BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR” – Devamı diğer sayfada -

Türkiye tarihin her döneminde gerek kendi sınırları içinde yaşayan vatandaşları için olsun, gerekse bölgesindeki tüm toplumlar için daima adalet, güven ve huzur kaynağı olmuş bir ülke olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte yaşanmış acıları bahane ederek bugün Türkiye’yi ve milletimizi itham etmeye çalışanlar her şeyden önce tarihe haksızlık ediyorlar. Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye’ye kabul ettirmeye çalışanlar beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar, bizim için yok hükmündedir. Bu konuda siyasetçilerin ifade ettikleri tüm beyanlar bizim için yok hükmündedir, tıpkı Avrupa Parlamentosu’nun kararı gibi. Burada bir hususu özellikle sizlerle paylaşmak istiyorum: Türkiye’nin Ermeni halkıyla herhangi bir sorunu, herhangi bir sıkıntısı yoktur. Aynı dönemde milletimizin çektiği acılar inanın bundan çok daha az değildir, daha fazladır. Bununla birlikte bizim Ermenilere karşı dostluk hislerimiz hala canlıdır, hala bakidir. Ülkemizde yaklaşık 40 bini vatandaşımız, 40 bini Ermenistan’dan kaçarak, ülkemize gelip yerleşen ve şu anda bizde misafir olarak kalan insanlar var. Ermenistan’a barış elini geçen 23 Nisan’da ben uzattım. Ama uzattığımız bu el maalesef havada kaldı. Bugün 1915 olaylarını bahane ederek, ülkemiz aleyhine kararlar alan devletlerin, kurumların Ermenilerin hakkını-hukukunu korumak, acılarını paylaşmak gibi bir dertleri kesinlikle yoktur. Bu tür kararlar, Ermeniler istismar edilerek, Türkiye düşmanlığının dışavurumundan ibarettir. Biraz önce de ifade ettiğim gibi bu tür kararların hepsi de bizim için yok hükmündedir. Buradan Ermenilere dostluk çağrımı tekrarlamak istiyorum; gelin tarihi tarihçilere bırakalım, biz ortak çıkarlarımız, ortak geçmişimiz ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA! – Devamı diğer sayfada -

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

1915 olaylarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Yaşanan bir dram var. Hepimiz biliyoruz zaten. Tarihimiz ile yüzleşmekten hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız, korkmamalıyız da. Ermenistan'ın kendi arşivlerini bir an önce açması lazım" dedi.

"AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN SOYKIRIM TANIMI YAPMASININ NE KADAR AĞIR SONUÇLAR DOĞURACAĞINI DA İFADE ETTİK"

Avrupa Parlamentosu'nda 'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edilmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Açık ve net bir şekilde karara karşı olduğumuzu ve doğru bulmadığımızı ifade ettik. Avrupa Parlamentosu'nun soykırım tanımı yapmasının ne kadar ağır sonuçlar doğuracağını da ifade ettik. Olayın papa tarafından Müslüman, Hristiyan eksenine çekilmesinin de ulusların barışı açısından ne kadar büyük bir risk oluşturduğunu da kendilerine aktardık" dedi.

"SAYIN GÜL'ÜN GEÇEN SÜRELERİ KAYIP OLARAK DEĞERLENDİRMESİ BENCE ÇOK ÖNEMLİ BİR TESPİT"

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 Haziran seçim öngörüsünü değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Sayın Gül önemli bir politikacı. Türkiye'de politik olarak yaşanan açmazları birinci elden görme imkanına sahip bir kişi. Geçen süreleri kayıp olarak değerlendirmesi bence çok önemli bir tespit. Seçimden sonraki süreç de önemli bir tespit. Ama ben sayın Gül kadar gelecek açısından umutsuz değilim. Muhalefetin Parlamento'da güçlü olması demokrasi açısından bir kazanımdır. Türkiye'de en önemli değişiklikler, Anayasa değişikliği dahil koalisyonlar döneminde olmuştur. Seçimden sonraki süreyi kayıp olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

"TARİHİMİZ İLE YÜZLEŞMEKTEN HİÇBİR ZAMAN KORKMADIK, KORKMAYACAĞIZ, KORKMAMALIYIZ DA"

1915 olaylarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Yaşanan bir dram var. Hepimiz biliyoruz zaten. Tarihimiz ile yüzleşmekten hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız, korkmamalıyız da. Ermenistan'ın kendi arşivlerini bir an önce açması lazım. Aynı şekilde yemekte şunu da dile getirdik. Ermeni komitacıların o dönemde yaptıkları şiddet eylemlerinin bölge insanında bir maliyeti var. Bunun da çok anlatılması ve anlaşılması gerektiğini de yemekte büyükelçilere aktardık. Olayları tek taraflı değil bütün boyutları ile görmek ve değerlendirmek gerekir. Bugün maalesef Avrupa olayı tek boyutu ile görüyor. Öyle değerlendiriyor. Büyükelçiler bu konu ile ilgili herhangi bir yorum yapmadılar. Sadece bizim görüşümüzü sordular" diye konuştu.

 

HDP SOYKIRIM YALANINA DESTEK ÇIKTI  – Devamı diğer sayfada -

Türkiye'den hükümetle birlikte muhalefet de Papa'nın sözlerine tepki gösterirken tek aykırı ses HDP'den geldi. HDP lideri Selahattin Demirtaş, Papa'ya tepki veren hükümete yüklendi. İşte Demirtaş'ın o sözleri:

"Hükümetin geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hakikatleri araştırma konusunda hareket etmesi lazım. Papa bir şey söylüyor çocukça tepki veriyorlar. İnsan anlamakta zorlanıyor. Ermeni gerçeğiyle nasıl yüzleşmesi gerektiğini topluma bir anlatın. Bu resmi olarak açıklığı kavuşmamış bir konudur. Papayı tanımıyoruz diyerek bu sorun çözülemez."

İŞTE GERÇEK ERMENİ MESELESİ – Devamı diğer sayfada -

Her yıl ısıtılarak Türkiye'nin önüne konan Ermeni sorunu, yine sahnelenmeye başladı. Dışarıdan yapılan tahrik ve dayatmalar, içeride de dillendirilerek, dış güçlerin taşeronluğunu üstlenen bazı kendini bilmezler tarafından tekrar gündeme getiriliyor.

Son günlerde başlatılan özür kampanyaları da bu çırpınışın sonucudur.

Türk Devletinin "çözümü tarihçilere bırakalım" önerisini ret eden Ermeni diasporasının yalandan siyasi sonuç çıkarma oyununu araştıran ve tarihi gerçekleri gözler önüne serecek, gerçek tarihi belge ve anlatımlarla meseleye ışık tutacak

Bu meselede sadece tarihi veriler değil, tarihi gerçeklerin olaylarla birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir

Böyle bir yazı dizisiyle amacımız gerçeği değiştirmek değil, bu iddiaların tarihçiler tarafından, olaylarla birlikte araştırılmasını sağlayıp diasporanın iftiradan "siyasi sonuç" çıkarma oyunu gözler önüne sermektir.

Tüm yaşananların özeti ise Diasporanın "Büyük Ermenistan" hayalinden kaynaklandığı görülmektedir.

Bu yazı dizisi kısa bir araştırmanın özeti olup, sadece bu araştırmadan oluşan kanaatin yansımasıdır

Emperyalist oyunun figüran oyuncusu ERMENİSTAN

Büyük Ermenistan hayali kuran Ermeni diasporasının sözde soykırım yalanı ile amaçlanan, tüm dünyaya seslerini duyurmak, kamuoyunu yanıltmak ve mesnetsiz iddialardan siyasi sonuç çıkarma çabasıdır.

Dünyayı ayağa kaldırma gayretindeki diaspora tarihi gerçekleri çarpıtıp ABD-AB parlamentolarından siyasi kararlar çıkarma oyununu sürdürmektedir

1915 tarihinde yaşanan olayları sebepleriyle değerlendirmekten kaçınan önyargılı yaklaşımlarla Osmanlıyı bölmeyi amaçlayan Emperyalist oyun sürdürülmek istenmektedir

Ermenilerin o dönemde egemenlik haklarının ihlal edildiğini söylemeleri zaten bir hayal değil mi?

İddialarda yer alan köklü bir yer ve tarih yoktur.

Zaten Ermenistan diye bir bölgenin zabıtlara geçmesi Ayastefanos anlaşmasıyla olmuştur.

1877-1878 Rus savaşı sonrasında Rusların boşalttığı bölgede yaşam alanı oluşturmuştur… Ermenilerin bağımsızlık hayalini başlatan süreçte bu tarihte başlamıştır.

 

Berlin anlaşması ile de Rus ve İngilizler tarafından kullanılan Ermeniler hep kullanılan taraf olmuşlardır.

Sözde Ermeni soykırımı yalanı ile başlayan süreçte bu propagandanın ürünü olup gerçekte böyle bir mesele bulunduğu söylenemez

Ermeni sorunu dedikleri aslında Emperyalizmin Osmanlı devletini yıkma ve paylaşma politikasının uzantısından başka bir şey değildir

ERMENİ TARİHİ NEDİR?

Kısaca bakalım; Ansiklopedik ve bazı yazılı kaynaklarda Erivan,Nahcıvan ve Rumiye gölü çevresi ile Mako bölgesine yukarı memleket anlamına gelen Ermenia, bu yörede konuşlanmış halka ise Ermeni denildiği yer almaktadır…

Ermeni tarihçilerin bir kısmı Hititlerden olduklarını savunurken, diğer kısmı ise Nuh'un oğlu Hayk'a dayandırmaktadır.

Ermeni tarihçilerin bile kökenleri konusunda fikir birliği sağlayamadıkları görülmektedir.

Böyle bir çelişki elbette Tarihte yaşamış Ermeni nüfus rakamları konusunda da çelişkiler ortaya çıkmaktadır.

Tarihsel kesitlere bakınca, Ermenilerin sırasıyla, Pers, Makedon, Selefkit, Roma, Part, Sasani, Bizans, Arap ve Türklerin hâkimiyeti altında yaşadığı bilgisine ulaşılmaktadır

Ermeni Halkının insanca yaşama hakkına erişmesi Selçuklu Türkleri döneminde olmuştur.

Fatih Döneminde Din ve vicdan hürriyeti verilerek, cemaatin din işleri için patriklik kurulup, din adamlarının kendileri tarafından seçilmesine izin verildiği görülmektedir

Anadolu'nun Türk idaresine girmesiyle İnsani yaşam standartları gelişmeye devam etmiştir.

Mesela; kendi dillerini tam serbestlikle konuşmaya devam etmişlerdir.

Ermeni adlarının serbestçe kullanılmasına izin verilmiştir.

1567 yılında İstanbul'da Sivaslı bir Ermeni olan Akpar adlı bir papaza matbaa kurma izni verilerek 1910 yılına gelinene kadar Ermenice 5 gazete ve 7 dergi çıkarılmasına kadar özgürce yaşam süren Ermeniler Osmanlı hoşgörüsünden memnun kalmışlardır

O dönemde Askerlik ve Vergiden kısmen Muaf olan Ermeniler ticaret sanat ve tarım alanında önemli görevlere bile yükselmişlerdir.,.

Osmanlı döneminde Ermeniler, bu hoşgörüye karşılık vermiş oldukları hizmetten dolayı "millet-i sadıka" olarak adlandırılmıştır

Günümüze gelinceye kadar geçen süreçte Ermeni halkının hiçbir sorunu olmadığı gibi Türkiye'de çözüm bulamadıkları hiçbir meselede olmamıştır.

Ermeni diasporasının iftiradan sonuç çıkarma oyunu sürerken, Soykırımı yalanı konusunda bazı parlamentoların aldığı tanıma kararlarının da oralarda içi siyaset malzemesi yapıldığı açıkça görülmektedir.

Yani Diasporanın ince hesapları Ermeni halkının kullanılmasına sebebiyet vermektedir

ERMENİ SORUNUNUN ÇIKIŞI

Ermeni soykırım yalanı ile hortlatılan sorunun ortaya nasıl çıktığına göz atalım

Çünkü, bu meselenin ne tür çıkar kaygılarıyla ortaya çıkarılıp, mesnetsiz iftiraların nasıl ortaya atıldığına ışık tutmak için Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel sürecine göz atmak gerekmektedir

Osmanlı döneminde misyoner okullarının kurulması için Avrupa'nın müdahalesine maruz kalınınca ilk ciddi ilişki bozukluğuna sebep olmuştu

O dönemin Avrupalı yöneticileri Ermenileri Türk toplumundan koparma sevdasına düşmüş, "Islahat" adlı proje ile Osmanlının içişlerine karışmayı ve Ermeni komitelerini Osmanlıya karşı kışkırtmayı silahlanmaya hatta karşı koymaya dönüştürmeye kalkışınca Ermeni meselesi denen sorun ortaya çıkmıştır

Diasporanın sözde iddiaları

1- Ermeni topraklarının ellerinden alındığı söylenmektedir

2- Türkler, 1877-78 savaşından itibaren Ermenileri sistemli olarak katletmiştir

3- Talat Paşanın gizli katliam emri verdiği yalanı iddia edilmektedir.

4- Soykırıma uğrayan nüfusun 1,5 milyon olduğu iddialar arsındadır.

5- Türkler, 1915 yılından itibaren planlı soykırımı yapmıştır. İftirası ise sürdürülmektedir

ERMENİ NÜFUSU?

Ermeni patrikhanesine göre, 2,5 milyondu

Lozan konferansı heyetine göre 2,2 milyondu

Fransız sarı kitabına göre 1,5 milyondu

Britannica'ya göre 1,5 milyondu

İngiliz klasik yıllıklarına göre 1 milyon

Osmanlı resmi arşivi1893 sayımına göre 1.001 milyon kişidir

1906 sayımında 1.120 milyon,1914 istatistikînde ise 1,221 milyondur.

Bu resmi sonuçlara göre, Ermeni halkının tüm dönemlerde 1,250 milyon nüfusu geçemediğine göre Ermeni diasporasının 1,5 milyon ermeni soykırımına uğradı diye yaygara yapması kocaman bir yalan değil ise nedir?

Kaldı ki Tüm sayımları yapan İstatistik kurumun başında bulunan kişi ise1897-1903 yılları arasında Mıgırdiç Şınapyan isimli ermeni bir vatandaştır

1903-1908 yıllarındaki istatistik ise Robert isimli bir Amerikalı uzman tarafından yapıldığı söylenmektedir…

Olmayan nüfusun katledildiğini iddia etmek bilime mantığa aykırı bir durumdur.

Ermeni çeteci isyan ve katliamlar

Berlin anlaşmasını izleyen dönemde Ermeni örgütler Batılı güçlerce silahlandırılıp desteklenerek Anadolu ve Çukurova'da yer altı faaliyetleri sergilemiştir.

Batılı devletlerde Osmanlı hükümeti üzerinde baskı kurmaya başlamışlardı.

Rus kışkırtmaları artınca İngiliz ve Fransızların Ermeniler üzerindeki ilgisi artmıştı.

Doğu Anadolu'daki batılı diplomatların misyonerlik faaliyetleri armış, oralara Protestan misyonerler gönderilmişti.

Tüm bu faaliyetler ve kışkırtmalar Osmanlının hoşgörü ve güvencesinde yaşayan Ermeni nüfus tarafından destek görmeyince isyan yanlısı komitacı çeteler başarılı olamamıştır.

Bu plan tutmayınca Rus Ermenilerine kurdurulan Hınçak ve Taşnak komiteleri birbirini izleyen bir dizi ayaklanma girişiminde bulunmuştu.

Yakıp yıkma faaliyetleri artmıştı. Askerde olan kişilerin aileleri taciz edilmekteydi.

İlk İsyan 1890 da Erzurum'da gerçekleşti. 1892-93 de kayseri, Yozgat, çorum ve Merzifon olayları olmuş.

1894 Sasun isyanı ile izleyen zamanlardaki Van isyanı ve Osmanlı bankasının işgalini, 1905 Sultan Hamit suikast girişimi ve 1909 Adan isyanı izlemiştir

Bu isyanların tümünün Osmanlı kuvvetlerince bastırılması propaganda maksatlı olarak "Müslümanlar Hıristiyanları katlediyor" mesajıyla verilince sorun boyut değiştirerek iftira ve yalan dönüşmüş müdahale çağrıları yapılmıştır.

O dönemde Ermeni propagandasının Batıya yayılmasını sağlayan misyonerlerin şimdi de piyasaya çıkması bu oyunun bugün de sürdüğünü göstermektedir

24 Nisan 1915 süreci nedir?

24 Nisan 1915 tarihi neyi ifade etmektedir.

Soykırım yalanına "baz" tutulan bu tarih neden önem kazanmıştır

Osmanlı hükümeti çetecilerin çıkardığı Dışarıdan desteklenen isyan ve katliamlar karşısında, Ermeni din adamları ile Ermeni halkının sözcülerine bu tutumu sürdürmeleri halinde önlem alınacağını önceden duyurmuştu…

Bugün olduğu gibi Olayları tırmandırmayı sürdüren çetecilere karşı cephe gerisinde kalan çoluk çocuk ve yaşlı halkın can güvenliğini temin etmek için 24 nisan 1915 de Ermeni komiteleri kapatılarak, 2345 kişi Devlet aleyhinde faaliyet göstermekten tutuklanmışlardır…

Ermeni diasporasın her 24 Nisanda ortaya attığı inanılmaz iddianın sebebi budur.

TEHCİR KANUNU NEDİR?

Osmanlı hükümetin kanuna dayandırdığı bu uygulama aslında keyfi değil zorunluluktan ortaya çıkmıştır.

Bu kanunun özü Savaş hallerinde iç güvenliğin temini ve yönetime karşı tutum izleyenlere karşı alınacak askeri tedbirleri içermektedir.

Bazı Ermeni çeteciler tutuklanınca 24 Mayıs 1915 de Rusya, İngiltere ve Fransızların yayınladı ortak bildiri ile Anadolu'da Ermenilerin öldürüldüğünü iddia etmiş bu olaylardan Osmanlı hükümetini sorumlu tutacakların açıklamışlardır.

Konunu böyle bir boyut kazanmasıyla Daha önceden taslak haline getirilen Tehcir kanunu Metni Talat Paşa Tarafından Başvekâlete gönderilmesiyle bu metin Mecliste usul-ü karara bağlanmıştır.

Böylece 27 Mayıs 1915 günü çıkan "yer değiştirme kanunu" 1 Haziran 1915 günü dönemin Takvim-i vakayi gazetesinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanunun içeriğine bakınca herhangi etnik grup ve zümrenin zikredilmemiş olması kanun kapsamının devlete karşı gelen kim olursa olsun uygulanacağı teminatını vermiştir

KANUNUN;

1. Maddesi: Devletin güçlerine ve kurulu düzenine karşı muhalefet, silahla tecavüz ve mukavemet görülürse şiddetle karşı konulması ve imha edilmesi.

2. Silahlı güçlere yönelik "casusluk ve ihanetleri tespit edilen köy ve kasabaların" başka bölgelere yerleştirilmesi

3. Kanunun yürürlülüğü ve uygulanmasıdır

Görüldüğü gibi bu kanun devletin güvenliğini sağlamak amaçlı bir yetki kanunudur

TEHCİR NEDEN YAPILMIŞTIR?

1 Haziran1915 tarihinden sonra yer değiştirme kanunu olarak uygulanan Tehcir aslında saldırgan tutumun sürmesi sonucu uygulanmıştır.

Yakıp yıkan çetecilerin halka zarar vermemesi ve sakince yaşayan insanların saldırıya maruz kalmaması için yapılan bir önlemdir

Dünya savaşı sürerken halkının güvenliğini tesis eden bu uygulama aslında güvenlik gerekçesiyle yapılmış bir uygulamadır.

Hatta Hasta özürlü ve Devletine sadık kalan Bankacı, subay, görevli hiçbir Ermeni vatandaş zorunlu göçe tabi tutulmamıştır.

Van Bitlis, Erzurum'dan çıkarılan Ermeniler güney ve batı ya gönderilmiş, bu göç sırasında ise kimse ölmemiştir.

Batılı istatistikçilerin o dönemde ortaya koyduğu Ermeni nüfusunun tamamı 1,2 milyon civarındayken Tehcir sırasında soykırım yapıldığını iddia edenlerin "1,5 milyon kişi katledildi" yalan ve yanılgısını göstermektedir…

Yer değiştirme sırasında soykırım maksadı ile Osmanlı ordusu tarafından öldürülen tek bir ermeni vatandaşının olduğu tarihin hiçbir kesitinde yoktur

Öldüğü iddia edilenlerde isyana kalkışan çetecilerdir

Yer değiştirmeye tabi tutulan nüfus; 82,800 İstanbul, 60.100 Bursa, 4548'i Kütahya, ve 20,237 si Aydın olmak üzere Toplam 167,778 kişidir.

Tüm bu göçler sırasında yabancı diplomatik gözlemciler bulunmuştur. Ve usulüne uygun yapılmıştır.

Amerika'nın Mersin Konsolosu Edward Natan'ın 30 Agustos 1915 de Amerikan Büyükelçisine gönderdiği raporda, Tarsus'tan Adana'ya kadar olan güzergâhın Ermenilerle dolu olduğunu; Kalabalığın olağan sıkıntılar yaratmasına rağmen Hükümetin son derece intizamlı tutumu sayesinde şiddet ve düzensizlik olmadığını yoksullara yardım edildiğini raporunda belirtmiştir.

TALAT PAŞANIN TELGRAFI?

Sözde Ermeni soykırımı iddiasını ortaya atan Diaspora ve cahiliye takımı Talat paşanın gönderdiği şu telgraf metnini iddialarına kaynak yapmaktadır;

İşte telgrafın metni; " Ermenilerin bulundukları yerden çıkarılarak tayin edilen bölgelere sevklerinden hükümetçe takip edilen gaye, bu unsurun hükümet aleyhine faaliyette bulunmalarını ve bir Ermenistan hükümeti teşkili hakkındaki emellerini temin edemeyecek hale getirilmelerini temin etmektir.

Bu kimselerin "imhası" söz konusu olmadığı gibi,sevkiyat esnasında kafilelerin güvenliklerinin sağlanması ve muhacirin tahsisatından sarfiyat yapılarak iaşe ve her türlü tedbir alınmalıdır…Talat paşanın emri budur…

Talat paşaya atfedilen başka sahte belgeler bir soykırım suçlusu yaratmak için üretilen sahte belgelerdir….

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler