Ermenek’teki maden faciasının 4. duruşması yapıldı

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davanın dördüncü duruşması yapıldı.Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, Er

Ermenek’teki maden faciasının 4. duruşması yapıldı

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davanın dördüncü duruşması yapıldı.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey ve aynı şirketin teknik nezaretçisi Ali Kurt, taraf avukatları ve madenci aileleri katıldı. Saffet Uyar'ın avukatı Şeref Han, ağır ceza mahkemesinin huzurunda sanıkların bazılarının dövüldüğünü, çanta, su şişesi fırlatıldığını, her celsede istisnasız aynı kişiler tarafından kendilerine ağır hakaretlerde bulunulduğunu söyledi. Kazanın oluş sebebinin sondaj makinesi olarak gösterildiğini ancak kazanın asıl nedeninin maden haritaları olduğunu savunan Han, "Haritalar ortada yok, bu hiç konuşulmuyor. Yüklenici firma tarafından rödovansçı firmaya haritaların verilmediği belli. Bunun sorulması lazım" dedi. Kamuoyunda Saffet Uyar'ın bitik olduğu, tazminatları ödeyemeyeceğinin konuşulduğunu dile getiren Han, "Kamuoyunda, Saffet ödeyemez ama Abdullah Özbey öder. O yüzden Abdullah Özbey bir numaralı sanık olsun diye uğraşıldığı konuşuluyor. Bunu şiddetle reddediyorum. Biz şimdiye kadar kimsenin hakkında konuşmadık. Müvekkilim de konuşmadı. Adil yargılanma istedik. Kimin suçu varsa, ortaya çıksın istedik. Cenne şirketi ile Has Şekerler arasındaki ilişki normal bir yüklenici firma ilişkisi değil. Üretime el konulmuş. Saffet Uyar 2-3 ayda bir ocağa gelmiş, mühendislerden bilgi almış. Pazarlamaya el konulmuş. Parası olmayanın sesi çıkmaz, sesi kısık. Saffet Uyar'ın üretiminin başında Yavuz Özsoy var. Yetkili o. Saffet'e sormadan eleman alıp, çıkarıyor. Yavuz kendi kardeşini mühendis olmamasına rağmen, mühendis kadrosuna almış. O kadar yetkili. Parası olanın sesi gür çıkıyor. Böyle bir ilişki olur mu? Bu kazanın esas mağduru Saffet Uyar'dır. Her evden bir cenaze çıktı, müvekkilimin evinden 18 tane madenci cenazesi çıktı. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum" dedi.

Avukatların talep ve savunmalarının ardından tutuklu sanıklara söz verildi. Sanıklar, tutuksuz yargılama talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, 16 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının tamamlandığını belirterek, Uyar, Özbey ve Kurt'un tutukluluk halinin ve daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy hakkındaki yakalama kararının devamına, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne dosyanın gönderilip yeni bilirkişi heyeti oluşturulması konusunda ara karar verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Kasım 2015 tarihine erteledi.

Ermenek’teki maden faciasının 4. duruşması yapıldı

Ermenek’teki maden faciasının 4. duruşması yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler