Erhan Tuncel çıkarken sırıttı!

Öldürülen gazeteci Hrant Dink davasında, Yasin Hayal, “Tasarlayarak öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Davada yargılanan 19 sanığın tamamının “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan beraatine karar ve

Erhan Tuncel çıkarken sırıttı!

Öldürülen gazeteci Hrant Dink davasında, Yasin Hayal, “Tasarlayarak öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Davada yargılanan 19 sanığın tamamının “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan beraatine karar verildi. 

Erhan Tuncel ise silahlı terör örgütü yöneticisi olma, tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme suçlarından beraat etti. Bomba imal etmekten 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm edilen Tuncel, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

ERHAN TUNCEL DURUŞMADA NE ANLATTI?
Duruşmanın tutuklu sanığı Erhan Tuncel savunmasına şiirle başladı, Mevlâna, Dostoyevski ve Che Guevara’dan alıntılar yaptı. Tuncel, savanmasının cinayete ilişkin bölümünü böyle anlattı:

Bir varmış bir yokmuş” diye başlayarak cinayet sürecini anlatan Tuncel, Ergenekon terör örgütü üyesi olmadığını söyleyerek, “Yasin Hayal’e cinayeti işlememesi için telkinde bulundum. İstihbarat elemanı olarak üzerime düşen her şeyi yaptım” diye konuştu. Son sözü sorulan Tuncel, “Bu yolda bir aile, bir ömür ve bir istikbal kaybettim. Vatan sağ olsun” dedi.

Erhan Tuncel dün gece tahliye kararı gelince Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden serbest bırakıldı. Ancak askerliğini yapmadığı için önce Muratlı Askerlik Şubesi’ne ardından da Jandarma Alay Komutanlığı’na götürüldü.

AVUKATIYLA İSTANBUL’A HAREKET ETTİ
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılandığı İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat eden Erhan Tuncel tahliyesinin ardından Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Tuncel’in kendisini almaya gelecek yakını olmadığı için 3 saat jandarmadan sığınma istediği ileri sürüldü. Peşindeki gazetecileri atlatmak istediğini söyleyen Erhan Tuncel, 3 saat Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında bekledi.

Avukatı ve kardeşinin gelmesiyle Erhan Tuncel, jandarma alay komutanlığından ayrılıp İstanbul’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler