Erhan Göksel kimdir

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un efsane bürokratlarından Adnan Kahveci’nin ölümü uzun yıllardır esrarengizliğini koruyor. Son günlerde oğlu Cihan Kahveci yaptığı açıklamalar ile gündemi sarsmaya devam ederken CNN Türk’de babasını öldüren kişin adını v

Erhan Göksel kimdir

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un efsane bürokratlarından Adnan Kahveci’nin ölümü uzun yıllardır esrarengizliğini koruyor. Son günlerde oğlu Cihan Kahveci yaptığı açıklamalar ile gündemi sarsmaya devam ederken CNN Türk’de babasını öldüren kişin adını verdi. Cihan Kahveci, “Adnan Kahveci ile Turgut Özal'ın suikastçileri aynı. Suikastin arkasında ise İsrail gizli servisi MOSSAD var" dedi.

"İSİM ERHAN GÖKSEL"

Şirin Payzın'ın "Bu çok ciddi bir iddia neden isim veremiyorsunuz?" sorusu üzerine Cihan Kahveci "Yok isim veririm. İsim Erhan Göksel. Siyasal araştırma şirketi kurdu o tarihten sonra. Siyasi bir figür haline geldi. Türkiye siyasetini de şekillendirdi. O kadar ki, şu an ki iktidarın AKP'nin kuruluşu içinde aynı isim var. Organizatörü aynı kişi. İsim babası. Erdoğan'la beraber 6 yıl çok yakın ilişkileri var. Unakıtan döneminde. Bu İsrail gizli sevisinin yaptırdığı iş. MOSSAD deyince çok klişe geliyor insanlara ama MOSSAD gerçekten eli en kanlı gizli servis. Bunun belgesi de 10 milyon dolar para için yapıyorlar" sözleriyle gündemi sarsacak açıklamalara yer verdi.

"AİLEYE YAKIN DURDUĞU İÇİN GEÇ BULDUK"

Cihan Kahveci suikast ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Suikastı İsrail gizli servisinin yaptığını düşünüyorum. Belgeleri var. Gizli servisin yaptığı suikastın belgesi olmaz ama belgesi şu. 10 milyon dolar para için yapıyor o tarihte (Erhan Göksel). Bu arada aileye çok yakın durduğu için geç bulduk. Ben taşları yerine koyarak birleştirdim. Benim bulmam da ironik. Devlet varken bu kadar emniyet birimleri bilmem bir sürü şeyler varken benim bulmam trajikomik."

Peki Cihan Kahveci'nin babasını öldürdüğünü iddia ettiği Erhan Göksel Kimdir?

1959 yılında Ankara'da doğmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. 21 Mayıs 2010 tarihinde ABD'de kalp krizi sonucunda vefat etmiştir. 1976 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1982 yılında mezun olmuştur. Ekonomi dalında doktora yapmıştır. Politik psikoloji üzerine çalışmıştır.

Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara Numune Hastanesi’ nde çalışmaya başlamıştır. 1987 yılında tıp doktorluğunu bırakmıştır.

12 Eylül 1980 sonrası 1995 yılına kadar yayıncılık yapmıştır.

1989 yılında Verso adlı siyasal araştırma merkezini kurmuştur. Şirket 1998 de ABD'de 2005'te ise Çin'de ofis açmıştır.

Ergenekon Operasyonu 11.dalgası kapsamında 22 Ocak 2009 tarihinde 4 gün süreyle gözaltına alımış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, soruşturmanın 2010 yılında açıklanan 4.iddianamesinde hakkında verilen "kovuşturmaya gerek yoktur" kararıyla, hakkındaki savlardan aklanmıştır.

Yaşanılan soruşturma sürecinde; şirketinde, evinde ve kasalarında bulunan tüm bilgisayar, server, disk türünden veri taşıyıcılara incelenmek üzere savcılık kararı aranmaksızın el konulmuş, soruşturma kapsamından çıkarıldığı halde, avukatlarının yaptığı itiraz ve taleplere rağmen el konulan veri taşıyıcıları kendisine iade edilmemiştir. Bunun sonucunda yaşadığı ekonomik çöküntü sebebiyle sahibi olduğu Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi'nin çalışanlarının işine son vererek Çin'deki ve ABD'deki ofislerini kapatmıştır.

Türkiye'deki merkezini ise askıya alarak, ABD'deki bir bankanın yönetim kurulundan aldığı iş teklifini değerlendirerek geçici süreyle ABD'de ikamet etmeye başlamıştır. Yaşadığı New Jersey eyaletinde bir otel odasında sabah saatlerinde vefat etmiştir. ABD'li yetkililerce açıklanan ilk belirlemelerde ölüm nedeni tespit edilememiş olsa da, bir gün sonra yapılan açıklamada, ölüm nedeninin kalp krizi olduğu kanısına varılmıştır.

Siyasi hayatı

1989'da Adnan Kahveci ile politik danışmanığa başlamıştır.

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a baş danışmanlık

Başbakan Tansu Çiller'e danışmanlık

Mesut Yılmaz'a danışmanlık

Danışmanlık ve seçim kampanyası konusunda çalıştığı diğer politikacılar: Nursultan Nazarbayev, Haydar Aliyev, Bulgaristan Basbakanı İvan Kostov, Al Gore

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler