Ergün'den Kılıçdaroğlu'na taş!

Ergün, Kılıçdaroğlu'na "Asgari ücreti artıracağından, emekli maaşlarına zam yapacağından, mazot fiyatlarını 1,5 TL'ye indireceğinden söz ediyorsun. Bırak bu Cem Uzanvari taahhütleri." dedi.Sanayi Bakanı Ergün, 'Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MA

Ergün'den Kılıçdaroğlu'na taş!

Ergün, Kılıçdaroğlu'na "Asgari ücreti artıracağından, emekli maaşlarına zam yapacağından, mazot fiyatlarını 1,5 TL'ye indireceğinden söz ediyorsun. Bırak bu Cem Uzanvari taahhütleri." dedi.

Sanayi Bakanı Ergün, 'Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Sektör Komiteleri Gelişen Türkiye'nin Hedeflerine Katkıları ve Beklentileri' konulu bir toplantısına katıldı. Toplantıda sanayicilere hitap eden Ergün, CHP'nin 12 Haziran seçimleri arefesinde yaptığı vaatlere göndermede bulundu.

Türkiye'de siyaset dilinin değişime direndiğinden yakınan Ergün, şunları ifade etti:

"Muhalefet, üniversitelere giriş sınavını kaldıracağını savunuyor. İyi tamam kaldırın ama sistem nasıl olacak? O, belli değil. İyi de bu çocukların fakültelere nasıl gireceği ile ilgili hiç mi akıl yürütmediniz? Kabul, bu gençlerin hoşuna gidecek bir vaat. Ama nasıl girecekler üniversiteye, yazı tura mı atacağız, tombala mı çekeceğiz? Göz rengine mi, kilolarına mı yoksa boylarına göre mi bölümlere alacağız, belli değil. Önce bir plan yapın, aklınıza gelmeyen şeyleri çocukların hoşuna gitsin diye dillendirmeyin. 6 ay askerlik, yaz aylarında askerlik ne iyi, ne hoş vaatler bunlar. Bunları kiminle görüştün, ülkenin savunma durumunu göz önünde bulundurdun mu? Tabii seçim zamanı şu an taahhüt edelim, sonra bakalım Allah kerim. Bugün hala böyle bir anlayış var. AK Parti iktidarı olarak son 8 senede üniversitesiz il bırakmadık. Bunun içindir ki üniversite kapasitesi de giren öğrenci sayısı da ortadadır. Sen, bunlar yetmiyormuş gibi asgari ücreti artıracağından, emekli maaşlarına zam yapacağından, mazot fiyatlarını 1,5 TL'ye indireceğinden söz ediyorsun. Bırak bu Cem Uzanvari taahhütleri.

Söz konusu vaatleri dillendiren insanların arka planında sorunlar var, başka problemler var. Bunlar iktidara gelmelerinin mümkün olmadığının bilincinde. Acaba birkaç oy puan artırabilir miyim, ben benden öncekinden daha başarılı olabilir miyim anlayışında. Başarılı olursam yerimde kalırım mantığında. Hedef, iktidara gelmek değil yerinde kalmak. Kanaatimizce 13 Haziran'da bu ülkenin sorumluluğu yine bizde olacak. Biz, de Türkiye'nin hedeflerine göre tavır aldık, alacağız. Ayağı yere basan populizmden kaçınan bir tavır alacağız. Türkiye'nin bu anlayışa ihtiyacı var, diğerine değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem