Ergenekon'un gizli tanığı gözaltına alındı

Zindaşti'nin Ömer E.A.'dan 1 milyon 300 bin TL'ye yat almak için anlaştığı ancak bu alışverişin gerçekleşmemesi üzerine saldırıyı düzenlediği iddia edildi.   İKİ KİŞİ, 'BİZDİK' DİYEREK POLİSE TESLİM OLDU   Kendisini işadamı olarak tanıtan Ömer E.A.'nın Sa

Ergenekon'un gizli tanığı gözaltına alındı
Zindaşti'nin Ömer E.A.'dan 1 milyon 300 bin TL'ye yat almak için anlaştığı ancak bu alışverişin gerçekleşmemesi üzerine saldırıyı düzenlediği iddia edildi.
 
İKİ KİŞİ, 'BİZDİK' DİYEREK POLİSE TESLİM OLDU
 
Kendisini işadamı olarak tanıtan Ömer E.A.'nın Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi'ndeki evi, 25 Mart Cuma günü kurşunlandı. Saldırının ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Bir gün sonra ise İsmail G. ve Murat Ç. isimli 2 kişi, avukatlarıyla birlikte emniyete gelerek, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak Organize Polisi, bunun gerçek faillerin saklanması için planlanmış olma ihtimali üzerine yoğunlaştı.
 
SALDIRININ FAİLİ ÜNLÜ BARON ÇIKTI
 
Polis, soruşturma sonunda saldırıyı İranlı uyuşturucu taciri Naci Şerif Zindaşti ve 5 adamının düzenlediğini belirledi. Büyükçekmece'de düzenlenen bir operasyonla Zindaşti ve 5 adamı gözaltına alındı. Şüpheliler ile birlikte 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
 
TELEFONLA RESTLEŞMİŞLER
 
İddiaya göre Zindaşti, Ömer E.A. ile 1 milyon 300 bin dolar karşılığında yat almak için anlaştı. Ancak alışveriş gerçekleşmedi. Sinirlenen Zindaşti, Ömer E.A.'yı telefonla aradı. Bu sırada Ömer E.A., "Erkeksen buraya gel" dedi. Zindaşti de adamlarıyla birlikte Sarıyer'e giderek Ömer E.A.'nın evini kurşunlattı.
 
5 BİN TL İLE EV EŞYASI KARŞILIĞINDA ÜSLENMİŞLER
 
Polis, saldırının ardından polise saldırıyı kendilerinin düzenlediğini söyleyerek teslim olan İsmail G. ve Murat Ç.'nin ev eşyası ile 5 bin TL karşılığında olayı üslendikleri ortaya çıktı.
Ömer E.A.'nın başka suçlardan dolayı hakkında arama kararı olduğu için tutuklandığı öğrenildi.
 
KIZI VE ŞOFÖRÜ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
 
Naci Şerifi Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç, 2014 yılında içinde bulundukları lüks cipe düzenlenen silahlı saldırıda hayatlarını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem