Ergenekon'u itiraf eden ses kaydı

Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanı Tümgeneral Muharrem Mutlu Arıkan'a ait olduğu iddia edilen şok bir ses kaydı dailymotion.com internet sitesinde yayınlandı. Ses kaydında Ergenekon'un varlığı itiraf

Ergenekon'u itiraf eden ses kaydı

Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanı Tümgeneral Muharrem Mutlu Arıkan'a ait olduğu iddia edilen şok bir ses kaydı dailymotion.com internet sitesinde yayınlandı. Ses kaydında Ergenekon'un varlığı itiraf ediliyor.

Star gazetesinin haberine göre; Arıkan olduğu iddia edilen kişi, Ergenekon'la ilgili ilginç değerlendirmelerde ve itiraflarda bulunuyor.

İşte Arıkan olduğu iddia edilen kişinin o sözleri:

Onlarda var da bende niye yok?

- (Ergenekon) 2. iddianamenin ekleri hangi klasörde ne var içinde ne var, hepsini şimdi şey yapıyoruz. Büyük oranda yani bizim bilmediğimiz hiçbirşey yok içerisinde. (...) Bu kadar doküman, bu kadar şey bilgi belge neden toplanır da ne bileyim işte Şener Eruygur'un bilgisayarından çıkar. Ne işi var? Niye Hurşit Tolon'un bilgisayarında durur bunlar. Niye yani? Niye bende yok da onda var.

Hiç görüşmemeleri gereken kişiler

- Yaşar Büyükanıt'la ilgili toplamış bir sürü hastane evraknı, ha bir de şu var tabii, bunlar bize ait değil. Başkaları koymuş. Eee kardeşim sana ait değil başkaları koymuş da bir de telefon görüşmelerin var. Onları da mı başkaları yaptı? Senin hiç görüşmemen gereken insanlarla da görüşmüşsün yani.

- Haberal, Eruygur ve Tolon'u kullanmış. Kent Otel'de yemek yemeyi biz bilmiyor muyuz? Ben onu söylüyorum. Vallahi de billahi de bunlar saf. Ve bunları hep kandırmış siviller. Saf bunlar. Yani kandırmış derken, kendi amaçları doğrultusunda kullanmışlar. Yani biz asosyal insanlar mıyız? Biz bilmiyor muyuz bir Kent Otel'e gidip bilmem ne yapıp yemek yemeyi, bilmem kimle oturmayı?

- Yaşar Büyükanıt'la ilgili ne kadar hastaneye gitmişse, bütün hastane kayıtları ne kadar işte ilaç almışsa, o ilaçlar tek tek gün gün kayıtlar tutmuşlar. Hurşit Tolon'dan çıkıyor bunlar. (...) Büyükanıt'ın baldızı kocasını öldürmüş ve bütün bu adli işlemler şeyde, insanların bilgisayarlarında. Büyükanıt'ın eşi kiminle samimiymiş. Salak ne gerek var.

Daha neler var da biz 'sır' dedik

- Bak iddianamenin eklerine bir sürü tutanak vardır orda bunların yayınlanması uygun değildir, bunların yayınlanması uygun değildir diye biz yazmışız. O da onları tutanağa geçirmiş ve dolayısıyla onları koymamış oraya. Daha neler var da... (...) Daha onlar falan girmiş değil yani iddianamenin eklerine.

Poyrazköy için onları uyarmıştım

- Denizciler Poyrazköy'de mühimmatı yazıma rağmen kaldırmadı, işte hiçbir silahımız eksik değildir, hiçbir mühimmatımız eksik değildir diye bize yazı bile gönderdiler, sonra da beni suçlamaya kalktılar.

Dönmez'e 'para için' dedirtemedik

- Mustafa Dönmez pe...gine "para için yaptım" dedirtemedik. İşin içinde silah olunca Ergenekon terör kapsamına yargılanmaya başladı. Mustafa Dönmez falan var, adam kilit. Konuşmuyor. Ulan p...nk söyle deki, "ben bunu işte ticari maksatla yaptım(...)" söyle, onu da söylemiyor. Tabii, bütün bu olayların içerisinde, Ergenekon'a terör örgütü diyebilmeleri için olayın içinde şiddet ve cebir olması lazım. Bugüne kadar bunları bulamıyorlardı, ama son iki üç dalgada, bu Mustafa Dönmezler çıktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler