Ergenekon'da 8 kişinin evi aranıyor

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da gazeteci Nedim Şener, yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu ve aralarında çok sayıda gazetecinin olduğu adreslerde arama yapıyor.Geçtiğimiz günlerde gazeteci Soner Yalçın i

Ergenekon'da 8 kişinin evi aranıyor

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da gazeteci Nedim Şener, yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu ve aralarında çok sayıda gazetecinin olduğu adreslerde arama yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Soner Yalçın ile birlikte 2 Odatv çalışanının da gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak aralarında gazetecilerin de bulunduğu 10 kişinin evine baskın yapıldı. Erken saatlerde yapılan baskında, Yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Ahmet Şık, Sait Çakır, Doğan Yurdakul, Sait Kılıç, Aydın Bıyıklı, İklim Bayraktar, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil ve eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun evlerinde aramalara başlandı.

OPERASYON 07.00'DE BAŞLADI

Polis ekipleri, saat 07:00’de eş zamanlı olarak başlatığı aramalarda ilk önce gazeteci Ahmet Şık’ın Kabataş’taki evine geldi. Bilgi Üniversitesinde Medya ve İletişim Sistemleri üzerine ders veren Ahmet Şık’ın evine gelen polis ekipleri, aynı anda üniversitedeki odasında da arama yapmaya başladı. Odatv baskınında yapılan aramada Ahmet Şık’ın polis-cemaat ilişkilerini ele alan ve basımı henüz yapılmayan kitabının taslaklarının bulunduğu iddia edilmişti.

YALÇIN KÜÇÜK ANKARA'DAKİ EVİNDE

Baskınların yapıldığı saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Ankara’da bulunan evininde arandığı öne sürüldü.

GAZETECİ SAİT KILIÇ GÖZALTINA ALINDI

Sait Kılıç'ın Üsküdar'daki evindeki arama sona erdi. Polisler ilk olarak evden evraklar ile çıktı. Daha sonra Kılıç da evden çıkarılarak polis aracına bindirildi.

ARAMALARIN GEREKÇESİ 'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ'

Aramalar, ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' gerekçeleriyle yapılıyor.

İŞTE EVLERİNDE ARAMA YAPILAN İSİMLER

İstanbul ve Ankara'da 8 kişiye ait adreslerde arama yapılıyor. Ergenekon soruşturması kapsamında yapıldığı belirtilen aramalar devam ediliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem