Ergenekon için yola çıkmışlar

Sakız Adası yakınlarındaki botta yakalanan DHKP-C’lilerin hain planları deşifre oldu.Ergenekon davasındaki karar öncesi Meclis ve ABD Elçiliği’ne saldıracakları belirlendi. Yunan Sahil Güvenliği’nin Sakız Adası açıklarındaki botta yakaladığı 2 Türk ve Bul

Ergenekon için yola çıkmışlar
Sakız Adası yakınlarındaki botta yakalanan DHKP-C’lilerin hain planları deşifre oldu.Ergenekon davasındaki karar öncesi Meclis ve ABD Elçiliği’ne saldıracakları belirlendi.
 
Yunan Sahil Güvenliği’nin Sakız Adası açıklarındaki botta yakaladığı 2 Türk ve Bulgar ve Fransız kimliği taşıyan 4 şüpheliyle ilgili detaylar ortaya çıktı.
 
Türklerin AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na saldırıyı yapan DHKP-C’li Hasan Biber ve Mehmet Yayla olduğu belirlendi. İzmir’e gelmeyi planlayan militanların TBMM ve ABD Büyükelçiliği’ne saldırı planladığı ileri sürüldü. Biber ile birlikte 8 kişinin tutuklandığı açıklandı.
 
KALABALIĞA YÖNELİK PROVOKASYON
 
Bottaki silah ve mühimmatın DHKP-C’nin tarihinin en büyük saldırısına işaret olduğunu belirtildi. Yetkililer, 4 lav silahı ve 2 anti tank mayını ile iyi korunan veya zırhlı bir noktanın hedef olabileceğini belirtti. 2 adet 9 mm tabanca, 4 el bombası, 2 zaman ayarlı bombanın hedefi ise belirlenmeye çalışılıyor.
 
Hedef noktaların Başbakanlık, TBMM binası ve ABD Büyükelçiliği olduğu iddia edildi. 5 Ağustos’ta karar duruşması yapılacak Ergenekon davası için toplanan kalabalığa da provokasyon amaçlı eylem yapabileceği belirtildi.
 
Cephanelik gibi bot
 
Sakız Adası açıklarındaki 7 metrelik şişme botun Yunan kaptanının Türkiye’ye geçmek için 500 euro aldığını ve Türkler’i tanımadığını söylediği öğrenildi. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Hasan Biber ve Mehmet Yayla’yı hemen Yunan polisine teslim etti.
 
Yunan polisi de son dönemde ilişkilerini geliştirdiği ve DHKP-C konusunda ortak toplantı ve operasyonlar düzenlediği Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nı haberdar etti. Yunan polisi ayrıca Biber ve Yayla ile bağlantılı olduğu iddiasıyla Atina ve Selanik’te eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek 14 kişiyi gözaltına aldı.
 
DHKP- C’ye yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde Suriye Halk Cephesi imzasıyla yayınlanan bildiride ise “Yunan Devleti emperyalizim ve faşizimle işbirliği yapmaktan vazgeçmelidir” ifadeleri ile gözaltılara tepki gösterildi.
 
SURİYE’YE KAÇMIŞLARDI
 
Hasan Biber AK Parti binasına LAW silahı ile, Adalet Bakanlığı’na ise parça tesirli bomba ile Mehmet Yayla saldırı düzenledi. Biber ve Yayla saldırı sonrası Suriye üzerinden Yunanistan’a geçmişti. Mehmet Yayla’nın ağabeyi Bulut Yayla da haziranda eylem için geldiği Türkiye’de yakalanmıştı. Yayla’nın küçük kardeşi Şafak Yayla da DHKP-C operasyonunda tutuklanmıştı.
 
Güler: İade süreci başladı
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler Hasan Biber’in Adalet Bakanlığı’na atılan bombanın faili olduğunu doğruladı. Güler, “Maalesef botun içinde suikast hazırlıklarını ifade eden LAW silahları, roketatarlar tespit edildi. Öncesinde adı geçen şahsın Türkiye’de yeni bir eylem hazırlığında olduğuna dair duyumlarımız da istihbaratımız da vardı” diye konuştu. Zanlıların Türkiye’ye iade sürecinin ayrıca işleyeceğini belirtti.
 
64 DHKP-C’Lİ ARANIYOR
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler bir soru önergesini yanıtlarken, DHKP-C mensubu 64 kişinin, uluslararası seviyede arandığını bildirdi. Güler, 1 Ocak 2002 ile 27 Mart 2013 tarihleri arasında jandarma sorumluluk bölgesindeki terör olaylarında 687 kişi hakkında DHKP-C örgütüyle bağlantılı suçlardan işlem yapıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem