Erdoğan'ın tespiti maalesef doğru

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılan Siyasal İletişim Danışmanlığı sertifika töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi."(Bedelli askerlik) TSK ve hükümetimizde bir çalışma olmadığını biliy

Erdoğan'ın tespiti maalesef doğru

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılan Siyasal İletişim Danışmanlığı sertifika töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

"(Bedelli askerlik) TSK ve hükümetimizde bir çalışma olmadığını biliyorum"

"(Kılıçdaroğlu'nun İsrail açıklamaları) Sayın Başbakan'ın tespiti ne yazık ki doğrudur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşması, netice itibariyle İsrail'in avukatlığını yapacak düzeydedir"

"(İsrail'in heronları iade etmemesi) Elimizdeki imkanlar sadece bunlardan ibaret değildir"

Bedelli askerlikle ilgili soruya yanıt veren Arınç, "TSK ve hükümetimizde bir çalışma olmadığını biliyorum" dedi

İsrail'e yaptırım kararlarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları da sorulan Arınç, "Fevkalade yanlış bir değerlendirme" diye konuştu.

Arınç, "Sayın Başbakan'ın tespiti ne yazık ki doğrudur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşması, netice itibariyle İsrail'in avukatlığını yapacak düzeydedir. Dolayısıyla bundan vazgeçmelerini öneririz. Çünkü ulusal dış politikadaki hedef kendi çıkarlarıdır.CHP'nin bir milli mesele olan dış politika konusunda hükümeti eleştirirken çok daha dikkatli olması lazım. Çok daha doğru tespitler yapması lazım" şeklinde konuştu.

Arınç, "Böyle bir operasyonu yapan İsrail'in yötemine karşı Türkiye'nin aldığını kararları muhalefetin desteklemesini beklerdik" ifadesini kullandı.

Arınç, Başbakan Erdoğan İsrail'in bakım için gönderilen heronları geri iade etmediği yönündeki açıklamasına destek verirken , "Ancak elimizdeki imkanlar sadece bunlardan ibaret değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem