Erdoğan'ın talimatıyla yeniden hacca gittiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hac ibadeti için gittikleri Suudi Arabistan'dan, Iğdır'da görevli polis memuru oğulları Ali Koç'un şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye dönen Koç ailesine sahip çıktı. Şehidin anne-babasının, yarıda kalan hac farizalarını

Erdoğan'ın talimatıyla yeniden hacca gittiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hac ibadeti için gittikleri Suudi Arabistan'dan, Iğdır'da görevli polis memuru oğulları Ali Koç'un şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye dönen Koç ailesine sahip çıktı. Şehidin anne-babasının, yarıda kalan hac farizalarını tamamlamamak üzere Cidde'ye gitmesi sağlandı.

Suudi Arabistan'dan 9 Eylül'de Türkiye'ye dönmek zorunda kalan acılı aileye Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen talep üzerine ilgili tüm kurumlar destek oldu.

Ailenin kutsal topraklara gidebilmesi için tekrar hac vizesi alınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Hava Yolları'nın (THY) da desteğiyle şehidin annesi Emine Zeynep Koç ve babası Mikdat Koç'a uçak biletleri ve konaklama sağlandığı öğrenildi.

"Bir Alim gitti, bin tane Ali gelecek"

Ankara'dan tarifeli seferle Atatürk Havalimanı'na gelen şehit polis memurunun anne ve babasına Dış Hatlar Terminali'nde THY personeli eşlik etti.

Emine Zeynep Koç, askerlerin ve polislerin her zaman sağ olmasını istediğini belirterek,"Bir Alim gitti ama bin tane Ali gelecek. Ben Allah rızası için görevimi tamamlamaya gidiyorum. Nice Aliler var. Aliler ölmesin, vatanımız da bölünmesin"diye konuştu.

Anne Koç, kutsal topraklarda vatan ve millet için bol bol dua edeceğini de sözlerine ekledi.

Koç ailesi, THY'nin tarifeli seferiyle Cidde'ye hareket etti.

ahbtu_1442570029_6817.jpg

Iğdır'da görevli polis memuru Ali Koç, 8 Eylül'de Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat ettiği sırada bombalı saldırı sonucu şehit olmuştu. Koç'un hac için Suudi Arabistan'da bulunan anne-babası, oğullarının şehadet haberini alınca 9 Eylül'de Türkiye'ye dönmek zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem