Erdoğan'ın Şehit Dedesi Bulundu

Ayağı kırılan arkadaşı sırtında kışlaya taşımış, cebindeki son parasını memleketine dönen arkadaşına vermiş! 22 Aralık 1914, tarih sayfalarına gurur ve hüzün yılı olarak geçmişti. Sarıkamış, I. Dünya Savaşı'nın en dramatik cephesine sahne olmuştu. 90 bin

Erdoğan'ın Şehit Dedesi Bulundu

Ayağı kırılan arkadaşı sırtında kışlaya taşımış, cebindeki son parasını memleketine dönen arkadaşına vermiş!

 

22 Aralık 1914, tarih sayfalarına gurur ve hüzün yılı olarak geçmişti. Sarıkamış, I. Dünya Savaşı'nın en dramatik cephesine sahne olmuştu. 90 bin Türk askeri, vatan topraklarını vermemek için donarak şehit düşmüştü. O şehitlerden biri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dedesiydi... İşte Başbakan Erdoğan'ın dedesinin kayıtları, Kars Valiliği'nde ortaya çıktı.

 

SON PARA ARKADAŞA

 

Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın dedesi olan Kemal Mutlu'nun resmi kayıtlarına, 189 şehit künyesinin incelenmesinin ardından ulaşıldı.

 

Kayıtlara, Mutlu'nun vefası da girdi. Mutlu'nun ayağı kırılan arkadaşı Molla Usta'yı sırtına alarak Sarıkamış Kışlası'na götürdüğü öğrenildi. Kayıtlarda, Mutlu'nun cebindeki 7.5 kuruşu Rize'ye dönmesi için arkadaşı Molla Usta'ya verdiği bilgisi de yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem