Erdoğan'ın elindeki 4 milyar dolarlık koz!

Türkiye, ABD , Rusya , Çin ve Avrupa’nın dev savunma şirketlerinin teklif verdiği füze projesi nin kaderini belirleyecek Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısını Erdoğan’ın ABD ziyareti nedeniyle erteledi. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, “Uzun me

Erdoğan'ın elindeki 4 milyar dolarlık koz!

Türkiye, ABD , Rusya , Çin ve Avrupa’nın dev savunma şirketlerinin teklif verdiği füze projesi nin kaderini belirleyecek Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısını Erdoğan’ın ABD ziyareti nedeniyle erteledi. 

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, “Uzun menzilli füze projesinin kaderini belirleyecek icra komitesi toplantısını, Başbakan’ın ABD gezisi nedeniyle erteledik. Toplantının, ziyaretten sonra, Haziran ayında yapılması muhtemel” dedi.
 
Ülkelerin, 4 milyar dolarlık pastayı almak için yoğun diplomasi faaliyetleri yürüttüğü biliniyor. Rusya, bu proje için Türkiye’ye, ABD ve Çin’i by-pass etme önerisi yapmıştı. Rusya, ABD ve Çin’in de yarıştığı uzun menzilli füze için Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na, “Füzeler konusunda ihale sürecine girmeyin. Aramızda anlaşarak bu füzeleri direkt biz size temin edelim” önerisinde bulunmuştu. Türkiye ise Rusya’nın bu talebini, “Bu çok maliyetli bir proje ve biz füzeleri ihale sürecinde almak istiyoruz” diye geri çevirmişti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , ABD’ye yapacağı resmi ziyaret kapsamında Washington’da “A” tipi protokolle ağırlanacak. Havaalanında ve Beyaz Saray’da 2 farklı askeri törenle karşılanacak Erdoğan, “önem verilen” konukların ağırlandığı Blair House’da konaklayacak.
 
Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyaretin ayrıntıları netleşiyor. Uluslararası Para Fonu’na son borç taksitinin 14 Mayıs’ta ödenecek olması dolayısıyla, ilk kez borçlu olmadan gidilen ABD’ye ekonomik çıkarma yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler